Η Premier League θα ακολουθήσει την τακτική του Μουντιάλ και αρκετά παιχνίδια θα υπερβούν τα 100 λεπτά

Η Premier League θα ακολουθήσει την τακτική του Μουντιάλ και αρκετά παιχνίδια θα υπερβούν τα 100 λεπτά

Κώστας Τσιακλής 20:10 - 31.07.2023

Η Premier League φέρεται ότι θα προβεί σε ορισμένες αλλαγές τη νέα σεζόν, με σημαντικότερη την αύξηση του χρόνου καθυστερήσεων.

Η Premier League θα προχωρήσει σε μια σειρά από αλλαγές στους κανονισμούς ενόψει της νέας σεζόν. Κυριότερη αλλαγή θα είναι αυτή που αφορά το χρόνο των καθυστερήσεων αφού οι Άγγλοι δεν έμειναν ευχαριστημένοι με το μέσο όρο του «καθαρού» παιχνιδιού.

Το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου επιστρέφει σε περίπου 10 μέρες και το Sky Sports έκανε γνωστές μερικές αλλαγές στους κανονισμούς που θα λάβουν χώρα τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η σημαντικότερη αλλαγή όπως προαναφέραμε είναι αυτή με το χρόνο των καθυστερήσεων. Η Premier League λοιπόν αποφάσισε να ακολουθήσει την τακτική του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να κρατάει ένα μεγάλο χρόνο καθυστερήσεων.

Αυτή η απόφαση ήρθε λόγω των στατιστικών που έδειξαν ότι ο «καθαρός» χρόνος παιχνιδιού στο πρωτάθλημα (αυτός χωρίς τις καθυστερήσεις και τη μπάλα να είναι εκτός γηπέδου) είναι περίπου 55 λεπτά ανά παιχνίδι. Πλέον οι διαιτητές θα πάρουν οδηγίες ώστε να κρατούν περισσότερο χρόνο μεταξύ άλλων σε πανηγυρισμούς, αλλαγές, τραυματισμούς. Όλα αυτά όπως αναφέρεται θα οδηγήσουν τους αγώνες στο να υπερβούν τα 100 λεπτά.

Επιπλέον θα υπάρξουν αλλαγές και σε άλλους τομείς. Για παράδειγμα οι διαιτητές δεν θα σφυρίζουν τόσο εύκολα φάουλ και θα αφήνουν ορισμένες φυσικές επαφές προκειμένου να κυλάει καλύτερα το παιχνίδι και να μην χάνεται χρόνος.

Επίσης οι διατητές θα γίνουν πιο αυστηροί προς τους παίκτες και τους προπονητές σε θέμα διαμαρτυριών. Οι προπονητές θα τιμωρούνται με κόκκινη κάρτα αν επιτεθούν στους διαιτητές και πλέον δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα από την εξέδρα όπως συνέβαινε την περασμένη σεζόν. Όσο αφορά τους παίκτες, όταν περισσότεροι από ένας απευθυνθούν για να διαμαρτυρυθούν στον διαιτητή θα πρέπει αναγκαστικά να βγει τουλάχιστον μια κίτρινη κάρτα.

Αργεί το νέο γήπεδο της Έβερτον - Δύσκολα θα είναι έτοιμο μέσα στο 2024 (vid)
PREMIER LEAGUE

13:50 - 31.07.2023

Αργεί το νέο γήπεδο της Έβερτον - Δύσκολα θα είναι έτοιμο μέσα στο 2024 (vid)

Οι εργασίες για το νέο γήπεδο της Έβερτον συνεχίζονται, όμως οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι η νέα έδρα των «μπλε» δύσκολα θα είναι έτοιμη μέσα στο 2024.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν όντως θα υπάρξουν αυτές οι αλλαγές και αν ναι σε ποιο βαθμό. Πάντως την περασμένη αγωνιστική περίοδο αρκετές ομάδες είχαν παράπονα από τη διαιτησία και το VAR λόγω διαφορετικής αντιμετώπισης των ίδιων καταστάσεων που σε μερικές περιπτώσεις επέφερναν φάουλ και σε άλλες όχι.