Αργεί το νέο γήπεδο της Έβερτον - Δύσκολα θα είναι έτοιμο μέσα στο 2024 (vid)
i

©twitter

Αργεί το νέο γήπεδο της Έβερτον - Δύσκολα θα είναι έτοιμο μέσα στο 2024 (vid)

Μαρία Δαλιάνη • 13:50 - 31.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Οι εργασίες για το νέο γήπεδο της Έβερτον συνεχίζονται, όμως οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι η νέα έδρα των «μπλε» δύσκολα θα είναι έτοιμη μέσα στο 2024.

Πριν δύο χρόνια τέτοια εποχή είχαν ξεκινήσει οι εργασίες για το νέο γήπεδο της Έβερτον. Δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι δύο χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών το γήπεδο των «μπλέ» δεν δείχνει έτοιμο να υποδεχτεί  την ομάδα και τους φιλάθλους της. Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει η ομάδα προέβλεπε ότι το νέο στάδιο θα είναι έτοιμο μέσα στο 2024 και θα μπορέσει να μετακομίσει από το «Γκούντισον Παρκ».

Το νέο γήπεδο της Έβερτον βρίσκεται στην αποβάθρα Μπράμλεϊ-Μουρ, ωστόσο οι φωτογραφίες προδίδουν το ότι το νέο στάδιο δύσκολα θα είναι έτοιμο το 2024, παρά τις υποσχέσεις από τους εκπροσώπους του συλλόγου που ήθελαν την ομάδα να μετακομίζει μέσα στο 2024 στη νέα της έδρα. Όπως όλα δείχνουν τα «ζαχαρωτά» θα αλλάξουν έδρα την σεζόν 2025/2026.

Τον Φεβρουάριο του 2021 είχε γίνει γνωστό από την διοίκηση της Έβερτον ότι η ομάδα θα αφήσει της ιστορική της έδρα το «Γκούντισον Παρκ» που την φιλοξενεί από το 1982 και ότι θα μετακομίσει μέσα στο 2024 σε νέο σύγχρονο γήπεδο.

Την είδηση αυτή την είχαν κάνει γνωστή οι ιθύνοντες της ομάδας λίγες μέρες μετά την ιστορική νίκη της Έβερτον μέσα στο «Άνφιλντ» , για πρώτη φορά τον 21ο αιώνα (η αμέσως προηγούμενη ήταν το 1999), επί της Λίβερπουλ με 2-0. Η χαρά για τους φιλάθλους της ομάδας εκείνo το διάστημα ήταν διπλή αφού, η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε ότι το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Λίβερπουλ έδωσε την έγκριση για την έναρξη των εργασιών του νέο γηπέδου της ομάδας τους.

Τα πρώτα σχέδια για το νέο γήπεδο της Έβερτον είχαν εκπονηθεί το Σεπτέμβριο του 2020 με το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης να εγκρίνει το πλάνο κρίνοντας πως το νέο γήπεδο θα δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία και θα αναγεννήσει ολόκληρη την περιοχή.

Οι άνθρωποι της Έβερτον είχαν ξεκαθαρίσει στο παρελθόν ότι αυτό που τους οδήγησε στο να εγκαταλείψουν την ιστορική τους έδρα ήταν η αυξημένη ζήτηση που υπήρχε για τα εισιτήρια ενώ ξεκαθάρισαν ότι ήταν αδύνατο να προχωρήσουν στην αύξηση της χωρητικότητας του «Γκούντισον Παρκ». 

Το νέο γήπεδο θα κοστίσει συνολικά 580 εκατομμύρια ευρώ (500 εκατομμύριες λίρες) και αναμένεται να έχει χωρητικότητα 53.000 θεατών.