Με καυτό Λιβάγια η Χάιντουκ Σπλιτ πέτυχε το 3 στα 3 και βρέθηκε στην κορυφή πριν έρθει στην Τούμπα για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ

Ο Λιβάγια με τον Ζίβκοβιτς.

i

©intime

Με καυτό Λιβάγια η Χάιντουκ Σπλιτ πέτυχε το 3 στα 3 και βρέθηκε στην κορυφή πριν έρθει στην Τούμπα για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Σακελλαρίου 00:02 - 14.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:02 - 14.08.2023

Η Χάιντουκ Σπλιτ νίκησε 3-0 εντός έδρας τη Σλάβεν Μπελούπο με δύο γκολ του Λιβάγια κι έρχεται ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος για ν’ αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Η Χάιντουκ Σπλιτ είναι σε καλή κατάσταση κι έρχεται στη Θεσσαλονίκη με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, υποδέχεται τη Σλάβεν Μπελούπο. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε στον πάγκο τον τεχνικό της Ιβάν Λέκο, ο οποίος τιμωρήθηκε με πέντε αγωνιστικές και 2.500 ευρώ πρόστιμο για την συμπεριφορά του προς τον διαιτητή στον τελικό του κροατικού Σούπερ Καπ, με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Λιβάγια νίκησε 3-0, πέτυχε την τρίτη σερί νίκη της σε ισάριθμα ματς κι έτσι είναι στην κορυφή.

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ σημείωσε δύο γκολ και είχε στο α’ 45λεπτο χαμένο πέναλτι κι ένα γκολ που ακυρώθηκε. Ένα ακόμα γκολ πέτυχε ο Γερμανός Νταγιάκου, ο οποίος είχε να σκοράρει 600 μέρες! Η Χάιντουκ θα έρθει, λοιπόν, ως πρωτοπόρος στην Τούμπα για ν’ αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς του 0-0 στο «Poljud».

Η Χάιντουκ πέταξε ένα ημίχρονο με τη Σλάβεν και ήταν ιδιαίτερα νωθρή. Στο 4’ ο Λιβάγια δεν κατάφερε να βρει στόχο και στην εξέλιξη της φάσης η Σλάβεν απείλησε με τον Ορτίθ, ο οποίος σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Στο 11’ ο Ντόλτσεκ γύρισε στον Λιβάγια κι αυτός εκτέλεσε, αλλά έβαλε την κόντρα ο Ράτσιτς. Στο 15’ ο Λιβάγια σκόραρε, αλλά ο διαιτητής Λόβριτς κλήθηκε στο VAR κι ακύρωσε το γκολ για φάουλ του αρχηγού της Χάιντουκ στον Μπόσετς.

Στο 25’ άγγιξε το γκολ η Σλάβεν. Ο Ορτίθ έκανε την κεφαλιά έπειτα από υπέροχη σέντρα του Μαρτινάγκα κι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι! Στο 34’ ο Χλέβνιακ βρέθηκε τετ α τετ με τον Λούτσιτς, όμως, ο τερματοφύλακας της Χάιντουκ αναδείχθηκε νικητής! Στο 36’ κέρδισε πέναλτι η Χάιντουκ σε χέρι τους Ράτσιτς. Ο Λιβάγια ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο, ο Μάρκοβιτς απέκρουσε. Ο τελευταίος έκανε το ίδιο και στο 41’ σε σουτ του Ντόλτσεκ.

Ο Λέκο έκανε τρεις αλλαγές στο ημίχρονο και η Χάιντουκ μπήκε φουριόζα για να τελειώσει το αμτς. Στο 48’ ο Οτζίτζα-Οφόε σούταρε, ο Μάρκοβιτς έκανε φανταστική απόκρουση, στην εξέλιξη της φάσης ο Σαχίτι σέντραρε και η κεφαλιά του Λιβάγια έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 54’, ωστόσο, ο Λιβάγια έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Ο Οτζίτζα-Οφόε γύρισε στο πέναλτι, ο Λιβάγια έκανε προσποίηση για τον Μέλνιακ κι αυτός έδωσε ξανά στον Λιβάγια, ο οποίος άνοιξε το σκορ. Στο 57’ σουτ του Μπενράχου ήταν άστοχο και στο 63’ ο Λιβάγια έκανε το 2-0. Ο Σίγκουρ, βρήκε τον Λιβάγια, ο οποίος σκόραρε, το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ, ωστόσο, η φάση εξετάστηκε και δεν υπήρχε οφσάιντ, οπότε σημειώθηκε το 2-0.

Το τελικό 3-0 έγραψε στο 89' ο Νταγιάκου, έπειτα από ασίστ του Οτζίτζα-Οφόε, ο οποίος μπήκε στο 46' και μεταμόρφωσε προς το καλύτερο τη Χάιντουκ.

ΧΑΪΝΤΟΥΚ : Λούτσιτς - Σίγκουρ, Σάρλια, Ντιαλό, Μέλνιακ (87' Ελέζ) – Κάλικ (46’ Οτζίτζα-Οφόε), Κροβίνοβιτς (46’ Μουφί) - Ντόλτσεκ (80' Νταζάκου), Μπενράχου, Μλάκαρ (46’ Σαχίτι), - Λιβάγια.