Προ των πυλών του Άγιαξ ο Άκπομ
i

© Intime

Προ των πυλών του Άγιαξ ο Άκπομ

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:19 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:19 - 13.08.2023

Ο Τσούμπα Άκπομ μετακομίζει στην Ολλανδία για λογαριασμό του Άγιαξ.

Προ των πυλών του Άγιαξ βρίσκεται ο Τσούκμπα Άκπομ. Η ομάδα του Άμστερνταμ ήρθε σε συμφωνία με τη Μίντλεσμπρο έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ (12 εκατ. + 2 εκατ. τα μπόνους) και ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών με τον «Αίαντα».

Κερδισμένος από τη μεταγραφή είναι και ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα λάβει ένα ποσό της τάξης του 10%, που είχε συμφωνηθεί με τη Μίντλεσμπρο ως ποσοστό μεταπώλησης.

O Άκπομ γεννήθηκε το 1995 στο Λονδίνο και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Άρσεναλ. Από την αγγλική ομάδα μετακινήθηκε στον ΠΑΟΚ. Ήταν μέλος της ομάδας της Θεσσαλονίκης που κατέκτησε το αήττητο πρωτάθλημα του 2019 και το Κύπελλο την ίδια χρονιά. Στον ΠΑΟΚ έκανε και δεύτερη θητεία ως δανεικός από τη Μίντλεσπρο.

Συνολικά, στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκε σε 131 αγώνες με απολογισμό 29 γκολ και 13 ασίστ. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Μίντλεσπρο 42 φορές σημειώνοντας 29 γκολ ενώ μοίρασε 2 ασίστ.

«Χαμένος τελικός Κυπέλλου, ο χειρότερος τρόπος να κλείσει η σεζόν. Αλλά αυτό μπορεί να μας κάνει πιο δυνατούς. Ήταν μια τρελή χρονιά με πολλά εμπόδια στο πρωτάθλημα, αλλά είχε κάποια θετικά όπως το ότι φτάσαμε στα προημιτελικά στην Ευρώπη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους στον ΠΑΟΚ για την υποστήριξη. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο μέλλον. Σας ευχαριστώ για όλα», είχε σημείωσε ο Άκπομ μετά το φινάλε του τελικού Κυπέλλου του 2022, όπου ήταν το κύκνειο άσμα του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.