Σάκα: «Μικρός είχα τη φανέλα του Τσούμπα Άκπομ - Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μένα»

Σάκα - Άκπομ

i

© photo by Stuart MacFarlane / Getty Images / Ideal Images

Σάκα: «Μικρός είχα τη φανέλα του Τσούμπα Άκπομ - Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μένα»

Ο σούπερ σταρ της Άρσεναλ Μπουκαγιό Σάκα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην φορ του ΠΑΟΚ Τσούμπα Άκπομ, του οποίου είχε τη φανέλα όταν ήταν μικρός.

Μόλις στα 21 του χρόνια, ο Μπουκαγιό Σάκα αποτελεί τον σούπερ σταρ της Άρσεναλ. Όπως αποδείχθηκε και στην χθεσινή πρεμιέρα (12/8) της Άρσεναλ κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ (2-1), ο νεαρός Άγγλος συνεχίζει να είναι... on fire καθώς βρήκε δίχτυα για ακόμη μία φορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπουκαγιό Σάκα αποτελεί γέννημα- θρέμμα της Λονδρέζικης ομάδας και σε μία πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για το παρελθόν του, αλλά και για τους ποδοσφαιριστές που του έδιναν έμπνευση όταν αυτός βρισκόταν στην ακαδημία.

Σε ότι αφορά τους παίκτες που αποτέλεσαν πρότυπα για τον Σάκα, ένας εξ αυτών είναι και ο Τσούμπα Άκπομ. Πριν το πέρασμά του από τη Θεσσαλονίκη, ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με τα χρώματα της Άρσεναλ, με την οποία αναδείχθηκε.

Ο Σάκα είπε για τον Νιγηριανό επιθετικό μεταξύ άλλων:

«Θυμάμαι μια επίσκεψη μου στο Emirates, όταν είδα τον Τσούμπα Άκπομ. Είχα ήδη τη φανέλα του, από τότε που ήμουν στις ακαδημίες της Άρσεναλ. Τότε βρισκόταν σε καλή φόρμα. Όταν με είδε στο γήπεδο, πέταξε τη φανέλα του προς το μέρος μου, και την κράτησα για διακοσμητική.

Το δωμάτιο μου ήταν γεμάτο με αναμνηστικά από την Άρσεναλ .Φανέλες, αφίσες, ήμουν μεγάλος φαν».

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη αναφέρθηκε και για τους ποδοσφαιριστές που αποτέλεσαν για τον ίδιο πηγή έμπνευσης, υπογραμμίζοντας:

«Θυμάμαι να είμαι στα παπούτσια των ποδοσφαιριστών των ακαδημιών μας, και να έχω ως πρότυπα τους ποδοσφαιριστές τις πρώτης ομάδας. Προσωπικά, έπαιρνα έμπνευση από τον Τσούμπα Άκπομ, τον Άλεξ Ιγουόμπι και τον Τζακ Γουϊλσίρ».

Η μεταγραφή του Άκπομ στη Λανς και το... κέρδος των δύο «Δικεφάλων»

Μετά τις εντυπωσιακές επιδόσεις με τη φανέλα της Μίντλεσμπρο, ήταν απολύτως λογικό ο Τσούμπα Άκπομ να αποτελεί ένα από τα «hot name» της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού. Τις τελευταίες ώρες, τα ΜΜΕ του εξωτερικού αναφέρουν πως η Λανς εξέτασε σοβαρά την περίπτωση του 27χρονου φορ, με αποτέλεσμα να έρθει σε συμφωνία με τη Μίντλεσμπρο για την πώλησή του.

Όπως φαίνεται ο περσινός πρώτος σκόρερ της Championship θα μετακομίσει στη Γαλλία, με την έγκυρη «Equipe» να κάνει λόγο για ένα deal που έκλεισε στα 11 εκατομμύρια ευρώ, συν άλλα δύο εκατομμύρια, ως μπόνους συμμετοχών και επίτευξης στόχων.