Η μεταγραφή του Άκπομ στη Λανς και το... κέρδος των δύο «Δικεφάλων»

Τσούμπα Άκπομ

i

© Intime

Η μεταγραφή του Άκπομ στη Λανς και το... κέρδος των δύο «Δικεφάλων»

Ο Τσούμπα Άκπομ είναι έτοιμος να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στη Λανς, με τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να βγαίνουν κερδισμένοι από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Μετά τις εντυπωσιακές επιδόσεις με τη φανέλα της Μίντλεσμπρο, ήταν απολύτως λογικό ο Τσούμπα Άκπομ να αποτελεί ένα από τα «hot name» της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού. Τις τελευταίες ώρες, τα ΜΜΕ του εξωτερικού αναφέρουν πως η Λανς εξέτασε σοβαρά την περίπτωση του 27χρονου φορ, με αποτέλεσμα να έρθει σε συμφωνία με τη Μίντλεσμπρο για την πώλησή του.

Όπως φαίνεται ο περσινός πρώτος σκόρερ της Championship θα μετακομίσει στη Γαλλία, με την έγκυρη «Equipe» να κάνει λόγο για ένα deal που έκλεισε στα 11 εκατομμύρια ευρώ, συν άλλα δύο εκατομμύρια, ως μπόνους συμμετοχών και επίτευξης στόχων. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως η συγκεκριμένη εξέλιξη επηρεάζει θετικά και τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα βγάλει οικονομικό κέρδος. 

Συγκεκριμένα, ο Άκπομ είχε φύγει για τη Μίντλεσμπρο πριν δύο καλοκαίρια και τότε, μαζί με το ποσό που είχε πάει στα ταμεία του ΠΑΟΚ, υπήρξε συμφωνία και για ένα ποσοστό μεταπώλησης, το οποίο σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, ήταν στο 10% με 20%. 

Ο Άγγλος επιθετικός πήρε μεταγραφή για την ομάδα της Μίντλεσμπρο τον Σεπτέμβριο του 2020 και συνολικά κατέγραψε 82 συμμετοχές, με απολογισμό 34 γκολ και τέσσερις ασίστ. Την περασμένη σεζόν ο 27χρονος παίκτης μέτρησε 29 τέρματα και δύο ασίστ σε 42 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Επίσης, ο Άκπομ αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ για μια διετία από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 ενώ το καλοκαίρι του 2021 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για μια σεζόν ως δανεικός. Με τον «Δικέφαλο» ο Άγγλος φορ είχε 131 συμμετοχές με 29 γκολ και 13 ασίστ, ενώ επίσης πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο Ελλάδος.

Το... κέρδος της ΑΕΚ

Η μεταγραφή του Άκπομ στη Ligue 1 για λογαριασμό της Λανς, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί κι επίσημα τις επόμενες ώρες, θα επηρεάσει θετικά και την ΑΕΚ, σε ότι αφορά συγκεκριμένα το μέλλον του Λιβάι Γκαρσία. Ο επιθετικός της Ένωσης αποτέλεσε διακαή πόθο της γαλλικής ομάδας, ωστόσο δεν βρέθηκε η «χρυσή» τομή για να ολοκληρωθεί αισίως το deal. Μετά από αυτήν την εξέλιξη και με την έλευση του Άκπομ, το κενό στη θέση του φορ θα καλυφθεί κι έτσι η λογική λέει πως η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν θα δεχτεί άλλη «κρούση» από τους Γάλλους.