Ο Άκπομ ο εκλεκτός της Λανς - Κατέθεσε πρόταση στη Μίντλεσμπρο

Τσούμπα Άκπομ

Ο Άκπομ ο εκλεκτός της Λανς - Κατέθεσε πρόταση στη Μίντλεσμπρο

Ιάσονας Τσίλης 09:04 - 10.08.2023

Την προσθήκη του Τσούμπα Άκπομ στο ρόστερ της επιθυμεί η Λανς, με τη Μίντλεσμπρο όμως να μην είναι καλυμμένη από την προσφορά των Γάλλων.

Σε ενίσχυση στην επιθετική γραμμή της θέλει να προχωρήσει η Λανς και στόχος της είναι ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια απόκτησης του Λιβάι Γκαρσία. Η Μίντλεσμπρο ωστόσο, έχει ξεκαθαρίσει στους Γάλλους ότι η πώληση του βασικού επιθετικού της, θα γίνει αν και εφόσον έχει ήδη βρεθεί αντικαταστάτης του.

Η δευτεραθλήτρια Γαλλίας, κατέθεσε πρόταση ύψους εννέα εκατομμυρίων ευρώ στη «Μπόρο», η οποία όμως ζητάει περίπου 17. Η απόκλιση των ομάδων είναι αρκετά μεγάλη όμως η Λανς αναμένεται να επιστρέψει εκ νέου με αρκετά αυξημένη προσφορά.

Άλλωστε, ο Άγγλος επιθετικός διήνυσε μια εξαιρετική σεζόν πέρσι, όταν και σκόραρε 28 γκολ σε 38 αγώνες στην Championship.

Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος, οδηγώντας τη Μίντλεσμπρο στην τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου και την είσοδο στα πλέι οφ ανόδου.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να την οδηγήσει στον παράδεισο της Premier League, καθώς αποκλείστηκε σε διπλά παιχνίδια, από την Κόβεντρι.

Η περσινή χρονιά ήταν γεμάτη ρεκόρ για τον Άκπομ. Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της «Μπόρο» που πετυχαίνει πάνω από 20 γκολ σε μια σεζόν μετά τον Μπέρνι Σλέιβεν το 1990. Κατάφερε να καταρρίψει και το ρεκόρ του Φαμπρίτσιο Ραβανέλλι από το 1997 με 18 γκολ σε εντός έδρας αναμετρήσεις, ενώ έγινε ο ποδοσφαιριστής που πετυχε το 1000ο της ομάδας στο «Ρίβερσαϊντ».

Ο Τσούμπα Άκπομ είναι γνωστός και απ' το πέρασμα του απ' την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, για λογαριασμό του οποίου αγωνίστηκε τρία χρόνια (2018-20, 2021-22) και βρήκε δίχτυα 29 φορές σε 131 αγώνες. Με τη φανέλα του δικέφαλου του Βορρά κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα Ελλάδας.