Παπαδόπουλος: «Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για την πρόκριση πρέπει να νικήσουμε τη Λευκορωσία και την Ανδόρα, δεν µας απασχολεί η βαθμολογική θέση των αντιπάλων µας»

Νίκος Παπαδόπουλος

i

© Intime

Παπαδόπουλος: «Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για την πρόκριση πρέπει να νικήσουμε τη Λευκορωσία και την Ανδόρα, δεν µας απασχολεί η βαθμολογική θέση των αντιπάλων µας»

Ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε για το πόσο σημαντικά είναι τα παιχνίδια κόντρα σε Ανδόρα και Λευκορωσία.

Η Εθνική Ελπίδων επιστρέφει στη δράση με δύο σημαντικά παιχνίδια για τα προκριματικά του EURO U21. Αρχικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα φιλοξενηθεί από τη Λευκορωσία, ενώ στη συνέχεια θα υποδεχθεί την Ανδόρα, έχοντας ως στόχο να κάνει το 2χ2, ώστε να παραμείνει σε τροχιά για την 1η θέση.

Στο πλαίσιο αυτών των αγώνων, ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε για την σημαντικότητα των αναμετρήσεων με Λευκορωσία και Ανδόρα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πρόκειται για 2 εξαιρετικής σημασίας αναμετρήσεις για την πορεία µας στον όμιλο. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για την πρόκριση θα πρέπει να κερδίσουμε και τις 2, αρχής γενομένης από την εκτός έδρας αναμέτρηση µε την Λευκορωσία.

Φυσικά δεν µας απασχολεί η βαθμολογική θέση των αντιπάλων µας γιατί στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, όπως φάνηκε και στην 1η αναμέτρηση µε τη Λευκορωσία, στην οποία ήρθαμε ισόπαλοι 1-1.

Μάλιστα στο τελευταίο της παιχνίδι λύγισε στο φινάλε (1-0) από την Κροατία, και αυτό δείχνει πόσο δυσκολοκατάβλητη και ανταγωνιστική ομάδα είναι και παράλληλα ενισχύει την υποχρέωσή µας να δώσουμε τα πάντα για τους 3 βαθμούς.

Είναι δεδομένο ότι χρειάζεται σοβαρότητα και μαχητικότητα στο 100% από όλους µας για να επιτευχθεί ο στόχος των 2 νικών που θα µας διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης και πιστεύω ότι µε την προσήλωση στο τακτικό µας πλάνο θα τα καταφέρουμε.

Είναι σημαντικό ότι δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα τραυματισμών αλλά και ότι έχει καταφέρει να γίνει ομάδα το γκρουπ των παικτών που ξεκίνησε τα προκριματικά πέρυσι. Πιστεύουμε ο ένας στον άλλον, ενώ υπάρχει απόλυτη πίστη στις δυνατότητες της ομάδας. Με την απαιτούμενη συγκέντρωση και σοβαρότητα από όλους µας στις 2 αναμετρήσεις του Μαρτίου είμαι πεπεισμένος ότι θα έρθουν τα θετικά αποτελέσματα».