Σάλος με τις δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου: «Ο Μαραντόνα απέτυχε ως άνθρωπος - Όσοι τον αγάπησαν δεν τον βοήθησαν»

Ο Μαραντόνα και ο Πάπας Φραγκίσκος

i

© Intime & Twitter

Σάλος με τις δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου: «Ο Μαραντόνα απέτυχε ως άνθρωπος - Όσοι τον αγάπησαν δεν τον βοήθησαν»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:38 - 02.11.2023

Στο επίκεντρο βρέθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, με αφορμή δηλώσεις που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο «TG1». Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο Μαραντόνα απέτυχε ως άνθρωπος, σχολιάζοντας τη Χρυσή Μπάλα που κέρδισε ο Μέσι.

Ο Λιονέλ Μέσι αποτέλεσε ξανά τον βασιλιά του κόσμου, αφού κατέκτησε για όγδοη φορά στην καριέρα του τη Χρυσή Μπάλα. Με αφορμή το συγκεκριμένο επίτευγμα, λοιπόν, ο Πάπας Φραγκίσκος υποστήριξε ότι θεωρεί τον Αργεντίνο τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών. 

Αυτή η δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό «TG1» θα μπορούσε από μόνη της να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, εντούτοις μία άλλη φράση του ιερέα ήταν αρκετή ώστε να την επισκιάσει. Πιο αναλυτικά, ο Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στάθηκε και στον Ντιέγκο Μαραντόνα, τονίζοντας πως ως άνθρωπος απέτυχε, προκαλώντας σάλο με την τοποθέτησή του. 

«Για μένα, ο πιο τζέντλεμαν ανάμεσα στους τρεις (Πελέ, Μαραντόνα, Μέσι), ήταν ο Πελέ. Ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη καρδιά. Έχω μιλήσει μαζί του, συναντηθήκαμε μία φορά όταν πέταγα για το Μπουένος Άιρες. Μιλήσαμε και είδα έναν ανθρωπιστή. Ο Μαραντόνα ήταν ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, όμως απέτυχε ως άνθρωπος. 

Ο καημένος "κοιμήθηκε" και όσοι τον αγαπούσαν δεν τον βοήθησαν ποτέ. Πολλοί αθλητές καταλήγουν σαν αυτόν. Ο Μέσι είναι επίσης τζέντλεμαν. Και οι τρεις τους ήταν τέλειοι, ο καθένας με τη δική του ειδικότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο Πάπας Φραγκίσκος.