Τι ψήφισε ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος στη Χρυσή Μπάλα και η εξήγηση που έδωσε

Τι ψήφισε ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος στη Χρυσή Μπάλα και η εξήγηση που έδωσε

Δημήτρης Χούπης 19:00 - 01.11.2023

Ο Μάνος Σταραμόπουλος, ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που ψηφίζει στη Χρυσή Μπάλα, αποκάλυψε ότι ψήφισε τον Χάαλαντ και όχι τον Μέσι.

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο νικητής του βραβείου της Χρυσής Μπάλας για όγδοη φορά, αυξάνοντας τη διαφορά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχει πέντε κατακτήσεις. Ο Αργεντινός σταρ λοιπόν αναδείχθηκε πρώτος στις ψήφους που διοργάνωσε το γαλλικό περιοδικό «France Football».

Δεύτερος τερμάτισε ο Έρλινγκ Χάαλαντ της Μάντσεστερ Σίτι και τρίτος ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν. Στη ψηφοφορία πήραν μέρος αρκετοί δημοσιογράφοι, με τον Μάνο Σταραμόπουλο να είναι ο μόνος εκπρόσωπος από την Ελλάδα. Μιλώντας στην εκπομπή «Ο κόσμος των Σπορ» αποκάλυψε πως ο παίκτης που ψήφισε πρώτα είναι ο Νορβηγός και όχι ο Μέσι, εξηγώντας μάλιστα πως ο λόγος που το έκανε ήταν η εξαιρετική ατομική επίδοσή του μέσα στη χρονιά.

«Ψήφισα πρώτα τον Χάαλαντ και μετά τον Μέσι. Δύο μέρες πριν γίνει η επίσημη ανακοίνωση από το France Football, όπου ο νέος διευθυντής ο Γκαρσιά είχε βγει στο Telefoot και είχε πει "κοιτάξτε να δείτε κύριοι εσείς που ψηφίζετε, το βασικό κριτήριο έχει αλλάξει. Μέχρι τώρα το πρώτο κριτήριο έλεγε τι έχει πετύχει ο ποδοσφαιριστής μέσα στη χρονιά και πως έχει βοηθήσει την ομάδα του στο να κατακτήσει ό, τι καλύτερο μπορεί. 

Πλέον αυτό έχει αλλάξει. Δίνουμε βάση περισσότερο στις ατομικές επιδόσεις του ποδοσφαιριστή, πάντα για τη συγκεκριμένη χρονιά. Για τον λόγο αυτό εγώ ψήφισα πρώτα τον Χάαλαντ. Καιρός είναι να δώσουμε τη σκυτάλη στα νέα παιδιά. Αυτά που για τα επόμενα δέκα χρόνια θα διεκδικήσουν τη Χρυσή Μπάλα. Ο Εμπαπέ, ο Βινίσιους, ο Χάαλαντ, ο Μπέλιγχαμ που εντυπωσιάζει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα ο διευθυντής της AS τον παρομοιάζει σαν τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο», ήταν τα λόγια του.