Παλαίμαχος διεθνής Γάλλος χαρακτήρισε ντροπή τη «Χρυσή Μπάλα» που κέρδισε ο Μέσι - «Το άξιζε ο Χάαλαντ»

Παλαίμαχος διεθνής Γάλλος χαρακτήρισε ντροπή τη «Χρυσή Μπάλα» που κέρδισε ο Μέσι - «Το άξιζε ο Χάαλαντ»

Κώστας Τσιακλής 16:00 - 01.11.2023

Την αντίρρησή του για το γεγονός ότι ο Λιονέλ Μέσι κέρδισε τη χρυσή μπάλα εξέφρασε ο Ζερόμ Ροτέν, παλαίμαχος διεθνής Γάλλος της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μονακό.

Ο Λιονέλ Μέσι κέρδισε την όγδοη «Χρυσή Μπάλα» στην καριέρα του.

Υπάρχουν, όμως και αντιδράσεις για το γεγονός. Αρκετοί παίκτες πιστεύουν ότι ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν αυτός που έπρεπε να πάρει το βραβείο.

Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Ζερόμ Ροτέν. Ο διεθνής παλαίμαχος Γάλλος φορ, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό δήλωσε: «Είναι ντροπή και ντροπή, μόνο ντροπή και αίσχος. Σε ό,τι με αφορά, ο Έρλινγκ Χόλαντ έπρεπε να κερδίσει το βραβείο. Ποια ακριβώς είναι τα κριτήρια που έκαναν τον Μέσι να σταθεί πάνω από όλους τους άλλους;

Δεν υπάρχει κανένα κριτήριο με το οποίο είναι πρώτος. Αν μιλάμε για μια λίστα με τίτλους, τότε παρά το γεγονός ότι κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο εξακολουθεί να είναι κατώτερος από τον Χάαλαντ.

Ο Χάαλαντ κέρδισε όλους τους τίτλους με τη Σίτι και φυσικά δεν μπορείς να το συγκρίνεις με το Παγκόσμιο Κύπελλο διότι ο Χάαλαντ είναι Νορβηγός, ο Μέσι είναι Αργεντινός. Δεν γίνεται σύγκριση με τις εθνικές τους ομάδες.

Ο Χάαλαντ σπάει όλα τα ρεκόρ, όταν το έκαναν ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν απολύτως λογικό που κέρδισαν το βραβείο. Ο Μέσι σημείωσε 20 γκολ την τελεταία σεζόν και ο Χάαλαντ 60.

Και μου λένε ότι πρέπει να δώσουμε αξιοπιστία σε αυτή τη Χρυσή Μπάλα; Αλλά δεν υπάρχει πλέον καμία αξιοπιστία.

Ακόμη και στην Παρί, ο Μέσι δεν ήταν σε διαφορετικό επίπεδο. Δεν ήταν ο καλύτερος παίκτης στην Παρί και λένε ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο, είναι προβληματικό αυτό. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρέλα. Γι’ αυτόν είναι κρίμα».