Απορρίφθηκε η έφεση του Πάπου Γκόμες κατά της απαγόρευσης του ντόπινγκ

Πάπου Γκόμεζ

i

© photo by Soccrates Images / Getty Images / Ideal Images

Απορρίφθηκε η έφεση του Πάπου Γκόμες κατά της απαγόρευσης του ντόπινγκ

Κώστας Τόπας 12:39 - 08.03.2024

Ο προπονητής της Μόντσα, Ραφαέλε Παλαντίνο, επιβεβαίωσε ότι η έφεση του Πάπου Γκόμες κατά της διετούς απαγόρευσης του ντόπινγκ, απορρίφθηκε.

Ο Παπού Γκόμες εξήγησε την πηγή του θετικού τεστ ντόπινγκ, ισχυριζόμενος ότι οφειλόταν στο σιρόπι βήχα του παιδιού του – το οποίο περιείχε τερβουταλίνη – που του έδωσε η σύζυγός του Λίντα Ραφ μετά την επιστροφή του στο σπίτι από την προπόνηση με βήχα το 2022 κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Σεβίλλη.

Περιέργως, το αποτυχημένο τεστ ντόπινγκ του έγινε πριν ενταχθεί στην ομάδα της Αργεντινής για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ, επιτρέποντάς του να είναι μέλος της ομάδας που κέρδισε τον τίτλο. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μέσω ενόψει της αναμέτρησης της Μόντσα με τη Τζένοα, Παλαντίνο ρωτήθηκε για την κατάσταση του Πάπου Γκόμες και αν υπήρχαν ενημερώσεις.

«Η έφεση απορρίφθηκε, από ό,τι ξέρω. Η ομάδα θα το ανακοινώσει σύντομα», ήταν το σχόλιο του τεχνικού της Μόντσα.

Υπενθυμίζεται ότι η ισπανική ομάδα υπό τον φόβο της τιμωρίας αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον 35χρονο Αργεντίνο τη τελευταία μέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, απόφαση που όπως φαίνεται την δικαίωσε. Ο ποδοσφαιριστής άσκησε έφεση για την μείωση της ποινής, αλλά το γεγονός ότι αυτό συνέβη χωρίς να πάρει την απαραίτητη άδεια, κι έτσι έκανε την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη για τον ίδιο.