Με «buzzer - beater» ο σωτήρας Μέσι έσωσε από κάζο την Παρί κόντρα στην Λιλ (vids)
i

Παρί Σεν Ζερμέν - Λιλ/©Photo by Sylvain Lefevre/Getty Images/Ideal Images

Με «buzzer - beater» ο σωτήρας Μέσι έσωσε από κάζο την Παρί κόντρα στην Λιλ (vids)

Κώστας Τόπας 15:59 - 19.02.2023

Η Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε πολύ κοντά στην ήττα από την Λιλ, ωστόσο ο λυτρωτής Λιονέλ Μέσι της χάρισε το τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ. Πλήγμα με Νεϊμάρ.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έμοιαζε ασταμάτητος και το διαπίστωσε με οδυνηρό τρόπο η άμυνα της Λιλ, καθώς στο 11’ ο φορ της Παρί μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από τα αριστερά και πέρασε ανάμεσα από δύο παίκτες των «λιλουά» που προσπάθησαν να του φράξουν το δρόμο, για να κάνει κατόπιν το 1-0 με υπέροχο πλασέ. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 17’ οι παίκτες του Γκατλιέ έκρυψαν την μπάλα μέσα στην περιοχή της Λιλ, με τον Νεϊμάρ να χρίζεται σκόρερ με κοντινό πλασέ.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν γρήγορα στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, καθώς στο 24’ ο Γκόμες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ντιακιτέ νίκησε με κεφαλιά τον Ντοναρούμα για να μειώσει το σκορ σε 2-1. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Λιλ μπήκε δυνατά κι αποφασισμένη για την ισοφάριση. Από την άλλη, η Παρί είδε τον Νεϊμάρ να αποχωρεί με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο, σφαδάζοντας από τους πόνους. Ο Βραζιλιάνος αστέρας τραυματίστηκε άσχημα και συγκεκριμένα σε διεκδίκηση της μπάλας με αντίπαλό του, καθώς γύρισε ο αστράγαλός του. Πλέον, οι Παριζιάνοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα σχετικά με την κατάστασή του και για το αν θα είναι έτοιμος για τη ρεβάνς με την Μπάγερν Μονάχου στις 8 Μαρτίου.

Τελικά το γκολ για τους «λιλουά» ήρθε στο 58’, λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση του Νεϊμάρ. Η Λιλ κέρδισε πέναλτι και ο Ντέιβιντ ανέλαβε την εκτέλεση, για να στείλει στην άλλη γωνία τον Ντοναρούμα και να φέρει το ματς στα ίσα. Το σοκ με τον τραυματισμό του Νεϊμάρ, ήταν τεράστιο για τους Παριζιάνους, οι οποίοι στο 69’ είδαν για τρίτη φορά την εστία τους να παραβιάζεται,με τον Γκόμες να βρίσκει με μπαλιά ακριβείας τον Μπαμπά που έφυγε στην κόντρα και εκείνον με ένα άπιαστο σουτ να νικάει τον Ντοναρούμα. Ωστόσο, η Παρί δεν το έβαλε κάτω και στις καθυστερήσεις του αγώνα κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση χάρη στο γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Λιονέλ Μέσι όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ για το 4-3. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με τους Παριζιάνους να παραμένουν στην κορυφή με 57 βαθμούς και τη Λιλ στην 5η, έχοντας 41 πόντους, μετά από 23 αγώνες.