Ψάχνει το «μπαμ» με Λεάο η Παρί Σεν Ζερμέν

Ράφαελ Λεάο

i

©Photo by Luca Amedeo Bizzarri/Getty Images

Ψάχνει το «μπαμ» με Λεάο η Παρί Σεν Ζερμέν

Πάνος Κορομηλάς 19:47 - 28.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:47 - 28.01.2024

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει βάλει στη λίστα της για το καλοκαίρι τον Ραφαέλ Λεάο της Μίλαν, με τις απατήσεις των «ροσονέρι» ωστόσο να είναι αρκετά υψηλές.

Το «σήριαλ» σχετικά με το μέλλον του Κιλιάν Εμπαπέ, φαίνεται πως έχει βάλει σε σκέψεις την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ήδη εξετάζει τους πιθανούς αντικαταστάτες του Γάλλου σταρ, σε περίπτωση που αποχωρήσει. 

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, ο Ραφαέλ Λεάο είναι ήδη στο στόχαστρο των «Παριζιάνων», εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού. Ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους δύο συλλόγους, όμως ο Πορτογάλος φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός της γαλλικής ομάδας για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής.

Η περίπτωσή του πάντως κάθε άλλο παρά εύκολη μπορεί να θεωρηθεί. Ο 24χρονος εξτρέμ ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Μίλαν το περασμένο καλοκαίρι έως το 2028. Οι Ιταλοί, θέλοντας να «φρενάρουν» την όρεξη άλλων συλλόγων, έβαλαν στη συμφωνία ρήτρα αποδέσμευσης που ξεπερνά τα 175 εκατομμύρια ευρώ. 

Από την πλευρά του ο Λεάο , μετά την ανανέωση του συμβολαίου του είχε τονίσει πως θέλει να τιμήσει τη συμφωνία, μένοντας στο Μιλάνο μέχρι το 2028:

«Η ανανέωση του συμβολαίου μου ήταν μια πράξη αγάπης. Είχα ήδη πάρει την απόφαση, το είχα σκεφτεί πολύ και ήταν θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Υπέγραψα για πέντε χρόνια, που σημαίνει πως θέλω να παραμείνω εδώ. Το πρότζεκτ είναι πολύ σημαντικό, υπάρχουν πολλά νέα παιδιά και θέλω να εξελιχθώ εδώ για να πετύχω τον στόχο μου, να κερδίζω συνέχεια».

Όπως είναι λογικό, η ενδεχόμενη αποχώρηση του Εμπαπέ αναμένεται να κρίνει πολλά στη συγκεκριμένη υπόθεση. 

Τη φετινή σεζόν, ο Λεάο μετρά 26 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με έξι γκολ και έξι ασίστ. Είναι στα βασικά πλάνα του Στέφανο Πιόλι και το μόνο βέβαιο είναι πως δε θα παραχωρηθεί εύκολα. 

Υπενθυμίζεται πως εντάχθηκε στον σύλλογο το 2019, με τη Μίλαν να δαπανά 49 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει, μετά από μια καλή σεζόν στη Ligue 1 με τη φανέλα της Λιλ.