Η Παρί Σεν Ζερμέν επέστρεψε στις νίκες και... βύθισε ακόμη περισσότερο την Τρουά

Ο πανηγυρισμός του Εμπαπέ

i

© Printscreen

Η Παρί Σεν Ζερμέν επέστρεψε στις νίκες και... βύθισε ακόμη περισσότερο την Τρουά

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:37 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:41 - 07.05.2023

Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε εκτός έδρας της Τρουά (1-3) για την 34η αγωνιστική της Ligue 1 κι έκανε αποφασιστικό βήμα τίτλου τέσσερις στροφές πριν το φινάλε της σεζόν.

Η Παρί Σεν Ζερμέν επέστρεψε στις νίκες μετά την εντός έδρας ήττα-σοκ από τη Λοριάν (1-3) κι έκανε αποφασιστικό βήμα τίτλου. Για την 34η αγωνιστική της Ligue 1, οι «Παριζιάνοι» επικράτησαν στην έδρα της Τρουά (1-3) χάρη στα γκολ των Εμπαπέ, Βιτίνια και Ρουίθ, ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε ο Σαβαλερίν στα τελευταία λεπτά.

Η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ από το πρώτο λεπτό του αγώνα έδειξε ποιος είναι το αφεντικό και δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλο. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Κίλιαν Εμπαπέ άνοιξε το σκορ για τους «Παριζιάνους», με τον Γάλλο σταρ να παίρνει το ριμπάουντ και με το κεφάλι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 40ο λεπτό, ο Εμπαπέ έφτασε πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό του αγώνα παρέμεινε ίδιο. Η Τρουά προσπάθησε να αντιδράσει με σκοπό να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, όμως τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία της Παρί. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Βιτίνια «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του (0-2), καθώς εκτέλεσε υποδειγματικά μέσα από την περιοχή.

Στη συνέχεια, η Παρί Σεν Ζερμέν έριξε τους τόνους και διαχειρίστηκε το ισχυρό της προβάδισμα, όμως λίγα λεπτά πριν το φινάλε η Τρουά μπήκε και πάλι στο ματς. Συγκεκριμένα, στο 83ο λεπτό ο Σαβαλερίν μείωσε σε 1-2 με κεφαλιά. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση με τον Ρουίθ, ο οποίος με ένα άπιαστο σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ (1-3).

Με αυτήν τη νίκη, η Παρί έφτασε τους 78 πόντους και στο +6 από τη δεύτερη Λανς, ενώ η Τρουά παρέμεινε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς.