Εμφύλιος στην Παρί Σεν Ζερμέν, «έκοψε» τους μισούς οπαδούς για το ματς με την Τρουά

Οπαδοί της Παρί έξω από το γήπεδο της Τρουά.

Εμφύλιος στην Παρί Σεν Ζερμέν, «έκοψε» τους μισούς οπαδούς για το ματς με την Τρουά

Γιώργος Σακελλαρίου 21:52 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 22:10 - 07.05.2023

Η κόντρα της Παρί Σεν Ζερμέν με τον μεγαλύτερο σύνδεσμο οπαδών συνεχίζεται, εξαιτίας της επίσκεψης των οπαδών στο σπίτι του Νεϊμάρ. Εκτός αποστολής ο Μέσι, λόγω της τιμωρίας.

Το κλίμα παραμένει τεταμένο μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και των οπαδών της.

Η παρουσία οπαδών του μεγαλύτερου συνδέσμου Collectif Ultras Paris (CUP) στο Factory την περασμένη Τετάρτη και η παρουσία μίας ομάδα στο Bougival, έξω από το σπίτι του Νεϊμάρ, που ζήτησε την αποχώρηση του Βραζιλιάνου, προκάλεσε την αντίδραση της διοίκησης.

Η Παρί είχε δικαίωμα να πάρει 900 εισιτήρια για τον αποψινό εκτός έδρας αγώνα με την Τρουά για την 34η αγωνιστική της Ligue 1 κι αποφάσισε να κόψει τα μισά που θα κατέληγαν στα χέρια του συνδέσμου CUP (Collectif ultras Paris). Έτσι, παρέλαβε μόνο 450 εισιτήρια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέλη του του συνδέσμου αναγνωρίστηκαν μεταξύ των εκατοντάδων μαυροφορεμένων που συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη γύρω στις 20:00 έξω από το σπίτι του τραυματία, μέχρι το τέλος της σεζόν, Νεϊμάρ.

Η Παρί είχε αναφέρει σε ανακοίνωση ότι «καταδικάζει με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τις απαράδεκτες και προσβλητικές ενέργειες μιας μικρής ομάδας ατόμων». Ο Ρομέν Μαμπίλ πρόεδρος του CUP, είχε επίσης καταδικάσει τη συγκέντρωση στο σπίτι του Νεϊμάρ.

Σύμφωνα με το RMC Sport, τα μέλη του CUP συναντήθηκαν το απόγευμα για αναχώρηση προς την έδρα της Τρουά. Ο σύλλογος, ωστόσο, έστειλε ένα μήνυμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους ενδιαφερόμενους, εξηγώντας ότι τα εισιτήρια θα επιστραφούν και ότι, ως εκ τούτου, «δεν υπάρχει επομένως ανάγκη να γίνει εκδρομή».

Μέλη των οργανωμένων οπαδών, πάντως, αποφάσισαν να δώσουν το παρών στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τρουά. Βρίσκονται στην είσοδο του πάρκινγκ χωρίς να καταφέρουν να μπουν μέσα στο γήπεδο. Εκεί είναι και άνδρες της ασφάλειας της Παρί και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Στην αποστολή για το αποψινό ματς δεν είναι και ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος όπως είναι γνωστό, τιμωρήθηκε από τη διοίκηση για το ταξίδι που έκανε στη Σαουδική Αραβία, χωρίς να έχει άδεια από τον σύλλογο.