«Μπλόκο» του Financial Fair Play στην Παρί για την ανανέωση του Μέσι

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

«Μπλόκο» του Financial Fair Play στην Παρί για την ανανέωση του Μέσι

Κώστας Τσιακλής 14:54 - 30.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:00 - 30.03.2023

Το Financial Fair Play φαίνεται να σταματάει την ανανέωση του Λιονέλ Μέσι με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι που εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι ωστόσο λογάριαζε χωρίς το Financial Fair Play, με τους ιδιοκτήτες των «Παριζιάνων« να είναι πλέον απαισιόδοξοι για την παραμονή του Αργεντινού.

Σύμφωνα με την L’ Equipe ο λόγος που η Παρί βρίσκει απέναντι της τη συγκεκριμένη νομοθεσία είναι οι αρκετά μεγάλοι μισθοί που λαμβάνουν τόσο ο Λιονέλ Μέσι, όσο και οι Κιλιάν Εμπαπέ και Νεϊμάρ. Η γαλλική εφημερίδα είχε κάνει επίσης γνωστές τις απολαβές των τριών σούπερ σταρ σε ένα άλλο ρεπορτάζ της Πέμπτης (30/03).

Στο δημοσίευμα αυτό αναφέρεται πως ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος μετά την ανανέωση του με την Παρί, λαμβάνει 6 εκατομμύρια ευρώ το μήνα. Ο Νεϊμάρ αμείβεται με 3,675 εκατ. ευρώ μηνιαίως και ακολουθεί στη δεύτερη θέση των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών στη Ligue 1, με τον Μέσι να είναι στην 3η θέση με μηνιαίο μισθό 3,375 εκατ. ευρώ.

Το συμβόλαιο του Αργεντινού Παγκόσμιου Πρωταθλητή ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου και πολλά είναι τα σενάρια που γίνονται για το που θα συνεχίσει τη καριέρα του. Πολλά από αυτά τα σενάρια συνδέουν τον Μέσι με μια ενδεχόμενη επιστροφή στη Μπαρτσελόνα, με τον πρόεδρο των «Καταλανών» Τζουάν Λαπόρτα να δηλώνει τα εξής:

«Ο Μέσι ξέρει ότι οι πόρτες της Μπαρτσελόνα είναι ανοικτές, θα δούμε. Πρέπει να βρω έναν τρόπο να βελτιώσω την υπάρχων σχέση μεταξύ του Μέσι και της Μπαρτσελόνα».

O 35χρονος αστέρας βρίσκεται στην Παρί Σεν Ζερμέν από το καλοκαίρι του 2021 και μέχρι σήμερα έχει καταγράψει με αυτήν συνολικά 66 συμμετοχές, με απολογισμό 29 γκολ και 32 ασίστ. Τη φετινή σεζόν ο Μέσι έχει 32 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και μετράει 18 γκολ και 17 ασίστ.