Έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά επικράτησε κόντρα στη Ναντ η Παρί
i

©printscreen

Έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά επικράτησε κόντρα στη Ναντ η Παρί

Ιάσονας Τσίλης 23:55 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 23:58 - 09.12.2023

Η Παρί Σεν Ζερμέν, αν και δυσκολεύτηκε κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 της Ναντ και να διατηρήσει απόσταση ασφαλείας από τη δεύτερη Μονακό.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας... καρδιοχτύπησαν, όμως με λυτρωτή τον Κόλο Μουανί, κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της αξιόμαχης Ναντ και να διατηρηθούν στο +6 από τους διώκτες τους.

Η Ναντ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο παιχνίδι, με τον Μολέ να πραγματοποιεί μια εξαιρετική ατομική ενέργεια και και να εξαπολύει έναν... κεραυνό, όμως ο Τενάς ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, ήλεγχε απόλυτα το ρυθμό του παιχνιδιού και είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου.

Κατάφερε ωστόσο να βρει τη λύση στο 41'. Στην πρώτη ουσιαστική της απειλή, μετά από ωραίο «ένα - δύο» του Μπαρκολά με τον Βιτίνια, ο Γάλλος επιθετικός πλάσαρε άψογα από διαγώνια θέση και άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Γαλλίας.

Η Ναντ παρόλα αυτά, βρήκε απάντηση νωρίς στο δεύτερο μέρος. Στο 55', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μολέ, ο Μοχάμεντ έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για το 1-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, μόλις δύο λεπτά αργότερα. Ο σκόρερ της Παρί, Μπαρκολά, μετά από ωραία ατομική ενέργεια, «πάτησε» περιοχή, όμως το τελείωμα του ήταν λίγο άστοχο.

Η λύση για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε, ήρθε στο 83', με τον Κόλο Μουανί να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια.

Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα, η Παρί έχασε μοναδική ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη, όταν ο Κόλο Μουανί σέρβιρε... έτοιμο γκολ στον Ασένσιο, ο οποίος με τον τερματοφύλακα στο «έλεος» του, έστειλε τη μπάλα πάνω απ' το οριζόντιο δοκάρι.

Το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έτσι η Παρί επικράτησε και κράτησε σε απόσταση τη Μονακό, ενώ η Ναντ παρέμεινε στην 9η θέση και τη μέση της βαθμολογίας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (16ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ