Ο Αλ Κελαϊφί ερευνάται για απαγωγή, εκβιασμό και βασανιστήρια στο Κατάρ

Νασέρ Ελ Κελαϊφί & Κιλιάν Εμπαπέ

i

Νασέρ Ελ Κελαϊφί & Κιλιάν Εμπαπέ/©Photo by Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Ο Αλ Κελαϊφί ερευνάται για απαγωγή, εκβιασμό και βασανιστήρια στο Κατάρ

Κώστας Τόπας 13:37 - 28.02.2023

Ο επιχειρηματίας και λομπίστας Ταγέμπ Μπεναμντεραχμάν ισχυρίζεται ότι έχει έγγραφα που θέτουν σε κίνδυνο τον ηγέτη της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

Ο διοικητικός ηγέτης της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ερευνάται για ύποπτες απαγωγές και βασανιστήρια στο Κατάρ, αφού κατηγορήθηκε από τον επιχειρηματία και λομπίστα Ταγέμπ Μπεναμντεραχμάν, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει έγγραφα που θα μπορούσαν να «θέσουν σοβαρά σε κίνδυνο» το αφεντικό των Παριζιάνων.

Η γαλλική εφημερίδα «Liberation» φέρνει στο φως της δημοσιότητας στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι ο Ταγέμπ Μπεναμντεραχμάν, είναι το όνομα του θύματος που συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2020 στο Κατάρ και συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο επειδή είχε στοιχεία για την εμπλοκή του Αλ Κελαϊφί στη παράτυπη επιλογή του Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022.

Ο βοηθός του του Αλ Χελαϊφί είπε στη γαλλική δικαιοσύνη να καταστρέψει απόρρητα έγγραφα, κατόπιν εντολής του προέδρου της Παρί Σεν Ζερμέν, κρύβοντάς τα από την αστυνομία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τότε, οι Αρχές απέδειξαν ότι αυτά τα έγγραφα περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Στη συνέχεια, όμως ο επιχειρηματίας και λομπίστας απελευθερώθηκε από τις Αρχές έπειτα από την παράδοση των εγγράφων και από τον συμβιβασμό που έκανε με την πλευρά του Αλ Κελαϊφί. Σήμερα, ο Ταγέμπ Μπεναμντεραχμάν, προχώρησε σε επίσημη καταγγελία για την απαγωγή του και πλέον διορίστηκαν οι τρεις δικαστές που θα αναλάβουν την υπόθεση.