Παρί Σεν Ζερμέν: Προς παραμονή ο Μαρκίνιος
i

Μαρκίνιος / ©screenshot via Twitter

Παρί Σεν Ζερμέν: Προς παραμονή ο Μαρκίνιος

Sportal newsroom 22:42 - 03.01.2023

Κοντά στην παραμονή του στη Παρί Σεν Ζερμέν είναι ο Βραζιλιάνος αμυντικός, Μαρκίνιος.

Μια ανάσα από τη παραμονή του στη Παρί Σεν Ζερμέν είναι ο Μαρκίνιος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Le Parisien» ο Βραζιλιάνος αμυντικός είναι κοντά στο να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την γαλλική ομάδα. 

Στην αρχή οι διαπραγματεύσεις είχαν γίνει ένα χρόνο πριν με τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας, Λεονάρντο. Στη συνέχεια όμως ανέλαβε ο διάδοχός του, Λουίς Κάμπος, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να φτάσουν κοντά στη συμφωνία.

Το τωρινό συμβόλαιο του 28χρονου λήγει το επόμενο καλοκαίρι και το νέο λέγεται ότι θα έχει διάρκεια μέχρι το 2026 ή το 2027. Στα εννέα του χρόνια στο Παρίσι έχει κατακτήσει εφτά πρωταθλήματα, έχοντας και μία συμμετοχή στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2020 ενάντια στη Μπάγερν Μονάχου, στον οποίο είχε χάσει 0-1.

Έχει βρει δίχτυα 38 φορές με τη φανέλα των «Παριζιάνων», εννέα εκ των οποίων είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Βραζιλία δεν ήταν και η καλύτερη. Στο γκολ που δέχτηκε η «Σελεσάο» από τη Κροατία στα προημιτελικά, το πόδι του Μαρκίνιος ήταν αυτό, στο οποίο η μπάλα κόντραρε και βρέθηκε στα δίχτυα. Ως αποτέλεσμα αυτού το ματς πήγε στη παράταση, έπειτα στα πέναλτι, όπου και η Βραζιλία αποκλείστηκε.

Εκτός όμως από τον Μαρκίνιος η Παρί Σεν Ζερμέν είναι μία ανάσα από το να ανανεώσει και τον Λιονέλ Μέσι μέχρι το καλοκαίρι του 2024.