Το γκολ-χρυσάφι του Εμπαπέ έστειλε την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας

O Κιλιάν Εμπαπέ

i

© Intime

Το γκολ-χρυσάφι του Εμπαπέ έστειλε την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:05 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:08 - 04.04.2024

Ένα γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ ήταν αρκετό για να στείλει την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, με την ομάδα της πρωτεύουσας να νικά με 1-0 τη Ρεν.

Μία θέση στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας εξασφάλισε η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία επικράτησε της Ρεν με 1-0 στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Μοναδικός σκόρερ του αγώνα ήταν ο πρωταγωνιστής του, Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι.

Μόλις στο 12ο λεπτό ο επιθετικός έκανε μία εξαιρετική ντρίμπλα και αποπειράθηκε να σκοράρει, με την προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι έπειτα από παρέμβαση του Μανταντά. Ακολούθησε η ευκαιρία του Καλιμουεντό που σταμάτησε ο Ντοναρούμα, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Στο 35ο λεπτό ο Τρουφέ έκανε ένα αντικανονικό μαρκάρισμα και ο ρέφερι έδειξε πέναλτι.

Το τέλος πλησιάζει: Πότε θα αναδειχθούν πρωταθλητές Λεβερκούζεν, Ίντερ και Παρί Σεν Ζερμέν
SERIE A

09:11 - 03.04.2024

Το τέλος πλησιάζει: Πότε θα αναδειχθούν πρωταθλητές Λεβερκούζεν, Ίντερ και Παρί Σεν Ζερμέν

Ιντερ, Παρί Σεν Ζερμέν και Λεβερκούζεν βρίσκονται αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλήματος. Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης κυριαρχεί στη La Liga και η Premier League είναι πιο ανοιχτή από ποτέ με Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Σίτι να δίνουν μάχη σώμα με σώμα μέχρι το φινάλε.

Σε αυτό αστόχησε ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος είδε τον Μανταντά να αποκρούει την προσπάθειά του. Όμως ο Γάλλος τελικά τιμώρησε τον αντίπαλο κίπερ, σκοράροντας στο 40ο λεπτό με ένα υπέροχο σουτ. Ο ίδιος στο 53' θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, βλέποντας ωστόσο τον αντίπαλο τερματοφύλακα να τον σταματά ξανά. Στο 58' η ιστορία μεταξύ των δύο επαναλήφθηκε, ενώ στο 66' ο Καλιμουεντό απάντησε για τη Ρεν, με την προσπάθειά του να σταματάει πάνω από το δοκάρι.

Στο τελικό του Coupe de France η Παρί Σεν Ζερμέν θα συναντήσει τη Λυών, με την αναμέτρηση να διεξάγεται στις 25 του Μαΐου. Η δεύτερη εξασφάλισε το εισιτήριο με νίκη επί της Βαλενσιέν, που νίκησε με 3-0.