Παρτίζαν για το φιλικό με την ΑΕΚ: «Θα θυμόμαστε πάντα τους ήρωες, τα ονόματά τους δεν θα ξεχαστούν ποτέ»

Παρτιζάν - ΑΕΚ

i

©Intime

Παρτίζαν για το φιλικό με την ΑΕΚ: «Θα θυμόμαστε πάντα τους ήρωες, τα ονόματά τους δεν θα ξεχαστούν ποτέ»

Κώστας Τόπας 14:05 - 07.04.2024

Η Παρτίζαν και ο σερβικός σύλλογος δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τη μέρα που η ΑΕΚ πήγε στο εμπόλεμο Βελιγράδι για να στείλει μήνυμα ειρήνης.

Ηταν 7 Απριλίου του 1999, όταν η ΑΕΚ έστελνε μήνυμα ειρήνης σε όλο τον πλανήτη, πατώντας γη στο εμπόλεμο Βελιγράδι. Εν μέσω των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών στη Σερβία, η Ένωση και ο κόσμος της μετέβη στο Βελιγράδι για να δοθεί ένας φιλικός αγώνας με αντίπαλο την Παρτιζάν. Ενα παιχνίδι ποδοσφαίρου μήνυμα ειρήνης και συμπαράστασης σε έναν λαό που δοκιμαζόταν.

Η σερβική ομάδα δεν θα μπορούσε να ξεχάσει εκείνη τη μέρα και με αφιέρωμα στην επίσημη ιστοσελίδα της μνημόνευσε την 7η Απριλίου του 1999, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι ήρωες δεν θα ξεχαστούν ποτέ...

«Θα θυμόμαστε πάντα ότι οι ήρωες με τις ασπρόμαυρες και κιτρινόμαυρες φανέλες έπαιξαν σε μία χώρα που βομβαρδιζόταν καθημερινά και τα ονόματά τους δεν θα ξεχαστούν ποτέ», έγραψε χαρακτηριστικά στη δημοσίευσή της.

«Θερμά ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό» και «Σταματήστε τον πόλεμο», ήταν τα μηνύματα που αναγράφονταν στους φωτεινούς πίνακες του γηπέδου. Παρτίζαν κι ΑΕΚ μπήκαν μαζί στο γήπεδο κρατώντας ένα πανό που έγραφε το μήνυμα του αγώνα: «NATOstopthewar, stopthebombing». Πριν από τη σέντρα, τηρείται ένα λεπτό σιγής εις μνήμην των θυμάτων από τους βομβαρδισμούς. Ο αγώνας δεν έληξε ποτέ ή καλύτερα έληξε πρόωρα όταν οι οπαδοί των δύο ομάδων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Ισως η πιο όμορφη διακοπή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

«Το ταξίδι της ειρήνης σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια. Τότε που η ΑΕΚ απέδειξε ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία ποδοσφαιρική ομάδα. Ο φιλικός αγώνας με την Παρτιζάν στο δοκιμαζόμενο από τις ΝΑΤΟϊκές βόμβες Βελιγράδι είναι ένα από τα μεγαλύτερα "παράσημα" σε αυτόν τον έναν αιώνα της ιστορίας μας», έγραψε από πλευράς της ΑΕΚ στο μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα που αψήφησε τις βόμβες και τον θάνατο, και με εκείνη την επιλογή της, στις 7 Απριλίου του 1999, κέρδισε την αιώνια εκτίμηση του αδερφού σερβικού λαού.