Ο Γιαννιώτης κράτησε όρθιο τον Ατρόμητο στους «Ζωσιμάδες», 1-1 με τον ΠΑΣ
i

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος / © Intime

Ο Γιαννιώτης κράτησε όρθιο τον Ατρόμητο στους «Ζωσιμάδες», 1-1 με τον ΠΑΣ

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 22:00 - 28.01.2023 / Ανανεώθηκε: 22:32 - 28.01.2023

Ο ΠΑΣ ήταν ανώτερος, είχε τις ευκαιρίες, χαμένο πέναλτι στο 90+2', όμως ο Ατρόμητος κατάφερε να φύγει από τους «Ζωσιμάδες» με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Ματσάρα στους «Ζωσιμάδες» με κανέναν νικητή! ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος ήρθαν ισόπαλοι 1-1 σε ένα φοβερό παιχνίδι για την 20η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Θανάση Στάικου ήταν κυρίαρχη, είχε τεράστια ευκαιρία στο 92' με χαμένο πέναλτι του Νίνη, όμως οι Περιστεριώτες έφυγαν... ατσαλάκωτοι.

Έτσι, ο ΠΑΣ Γιάννινα παρέμεινε στην 10η θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, ενώ ο Ατρόμητος έμεινε στην 7η θέση με 25 βαθμούς.

Οι Ηπειρώτες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, αφού μόλις στο 5ο λεπτό άνοιξαν το σκορ, όταν ο Σόρια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από πάσα του Μορέιρα, όμως το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από χρήση VAR λόγω οφσάιντ.

Παρόλο που δεν μέτρησε το γκολ του Σόρια, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους. Ήταν ανώτεροι, είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως δυσκολευόντουσαν να γίνουν απειλητικοί.

Η ανωτερότητα της ομάδας του Θανάση Στάικου δεν σταμάτησε ποτέ και στο 32' ανταμείφθηκε, καθώς ο Μπάλαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από κεφαλιά του Παμλίδη για το 1-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν ήταν ίδια, αφού οι Περιστεριώτες θέλησαν να βγάλουν αντίδραση. Στο 52' είχαν μια πολύ καλή στιγμή, όταν μετά από κόρνερ, κεφαλιά του Στρούγγη και προβολή του Κιάρτασον, που ήταν κοντά στη γραμμή του άουτ, η μπάλα πέρασε έξω.

Στο 60ο λεπτό ήταν η σειρά του ΠΑΣ να απειλήσει, με τον Πήλιο να βρίσκει τον Ριένστρα με ένα ωραίο γύρισμα και τον τελευταίο όμως να αστοχεί από πολύ καλή θέση.

Ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός, η ομάδα του Κρις Κόλμαν είχε ανεβάσει την απόδοση της και στο 77ο λεπτό κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Αθανασίου με μια ωραία σέντρα βρήκε τον Τζοβαρά κι εκείνος νίκησε τον Τσιντώτα για το 1-1.

Από εκεί και μετά το ματς πήρε... φωτιά, με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» να απειλεί δις στο 80' και στο 86', αλλά να μη βρίσκει δίχτυα, ενώ στο 90' κέρδισε και πέναλτι, όμως ούτε τότε κατάφερε να βρει δίχτυα, με τον Γιαννιώτη να λέει «όχι» στον Νίνη και το 1-1 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το χαμένο πέναλτι του Νίνη στο 90+2' ήταν αυτό που στέρησε τους τρεις βαθμούς στον ΠΑΣ Γιάννινα και έφερε χαμόγελα στις τάξεις του Ατρομήτου.

MVP: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ανδρέα Γιαννιώτη, που απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Νίνη στο 90+2', ενώ είπε όχι στους παίκτες του Ατρομήτου και σε αρκετές ακόμα περιπτώσεις.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Μπορεί ο ΠΑΣ να ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς, όμως ο Ατρόμητος υπερείχε τόσο στο κομμάτι των συνολικών πασών (436 έναντι 393) όσο και σε αυτό των ολοκληρωμένων πασών (350 έναντι 314).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Τώρα ο ΠΑΣ Γιάννινα στρέφει το βλέμμα του στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ενώ ο Ατρόμητος στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ.