Ξεκίνησαν τα έργα στον χλοοτάπητα των «Ζωσιμάδων»

Οι «Ζωσιμάδες».

i

© intime

Ξεκίνησαν τα έργα στον χλοοτάπητα των «Ζωσιμάδων»

Sportal newsroom 16:45 - 20.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:50 - 20.05.2023

Οι εργασίες βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου των «Ζωσιμάδων» ξεκίνησε, ώστε ο ΠΑΣ Γιάννινα να έχει τις κατάλληλες συνθήκες με την έναρξη της νέας σεζόν.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των περισσότερων ομάδων ολοκληρώκαν με τη λήξη του πρωταθλήματος κι απομένει ο τελικός Κυπέλλου.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε τον στόχο του, που δεν ήταν άλλος από την παραμονή και πλέον κοιτάει την επόμενη σεζόν. Ένα από τα θέματα που πρέπει να τακτοποιηθούν είναι ο αγωνιστικός χώρος. Ήδη, ξεκίνησε η καλοκαιρινή συντήρηση του χλοοτάπητα, ώστε προς το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου όταν κι αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα, η ομάδα να έχει στη διάθεσή της τον κατάλληλο αγωνιστικό χώρο.

Λόγω του καλοκαιριού θα πέσει ένα είδος σπόρου που αντέχει σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Ξεκίνησε, μάλιστα, η προεργασία με το «ξύρισμα» και την αραίωση του χλοοτάπητα που υπάρχει τώρα, ενώ θα γίνουν και ορισμένες συνοδευτικές εργασίες για καλύτερο εξαερισμό του εδάφους. Μέχρι την άλλη εβδομάδα το γήπεδο των«Ζωσιμάδων» θα είναι έτοιμο και θα συντηρείται τακτικά μέχρι την έναρξη των υποχρεώσεων του ΠΑΣ Γιάννινα.

Παρόμοιες εργασίες θα επαναληφθούν τον Οκτώβριο, όπου θα φυτευτεί ένα είδος σπόρου πιο ανθεκτικού στις θερμοκρασίες του χειμώνα. Όσον αφορά το ΠΕΑΚΙ, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα μπουν μπουλντόζες για να ξεκινήσουν την ανακατασκευή του γηπέδου προς την Εθνική οδό. Επίσης, θα συντηρείται και το γήπεδο με τη μεγάλη εξέδρα, που αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσει η ομάδα τις πρώτες μέρες της καλοκαιρινής της προετοιμασίας, διότι είναι αδύνατον σε 40 μέρες να παραδοθεί το νέο διπλό γήπεδο.

Θανάσης Στάικος: «Υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές για την παραμονή μου - Είναι στο πλάνο για τη νέα σεζόν ο γκολτζής Κόντε»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:10 - 13.05.2023

Θανάσης Στάικος: «Υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές για την παραμονή μου - Είναι στο πλάνο για τη νέα σεζόν ο γκολτζής Κόντε»

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Θανάσης Στάικος, μίλησε μεταξύ άλλων για το αν θα παραμείνει στον «Άγιαξ της ηπείρου» αλλά και για την επιστροφή του Πέδρο Κόντε στα γκολ έπειτα από 20 μήνες και μια μέρα.

Εφόσον λύσει ο ΠΑΣ Γιάννινα το μεγάλο του πρόβλημα που ήταν οι προπονητικές του εγκαταστάσεις, θα είναι ένα μεγάλο αβαντάζ για να περιοριστούν οι θλάσεις και να υπάρχουν γρηγορότερες αποκαταστάσεις τραυματισμών. Φυσικά θα αντιμετωπιστεί και η λάσπη που ταλαιπωρούσε τους παίκτες, όποτε έβρεχε και ο κάθε προπονητής δεν μπορούσε να δουλέψει κατάλληλα.

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι είναι ήδη σε διακοπές έως το τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου που θα ξεκινήσει η προετοιμασία. Οι παίκτες που έχουν συμβόλαια πήραν πρόγραμμα συντήρησης από τον κ. Ντουρουντό.