Ανίκητος Πασχαλάκης απέναντι στην ΑΕΚ: Έπιασε... 13αρι και συνεχίζει

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

i

© Intime

Ανίκητος Πασχαλάκης απέναντι στην ΑΕΚ: Έπιασε... 13αρι και συνεχίζει

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:33 - 13.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:17 - 13.03.2023

Η εκπληκτική εμφάνιση του Πασχαλάκη στην OPAP ARENA που συνδυάστηκε με το μεγάλο διπλό (1-3) του Ολυμπιακού και η συνέχεια στο αήττητο σερί απέναντι στην ΑΕΚ, πλέον και με την ερυθρόλευκη φανέλα...

Ο Ολυμπιακός «απέδρασε» από την OPAP ARENA κι επικράτησε της ΑΕΚ με 1-3 για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές για τους «Πειραιώτες» ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση για ακόμη μία φορά κόντρα στην ΑΕΚ, με το σερί για τον ίδιο απέναντι στην Ένωση να συνεχίζεται.

Με τη χθεσινή (12/3) νίκη, ο 33χρονος τερματοφύλακας έφτασε τα 13 ματς χωρίς ήττα κόντρα στους «κιτρινόμαυρους». Ένα στατιστικό το οποίο ξεκίνησε από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ κι έχει συνεχιστεί με την ομάδα του Πειραιά.

Το σερί του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ μετά το περιβόητο ματς και η συμμετοχή του Πασχαλάκη:

Με τη φανέλα του «Δικεφάλου», ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης πραγματοποίησε 179 εμφανίσεις, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους κίπερ που έχουν περάσει από τον σύλλογο, ενώ η αγαπημένη του αντίπαλος βάσει στατιστικών όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η ΑΕΚ. Μετά το περιβόητο ματς για τον πρωτάθλημα τον Μάρτιο του 2018 μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, οι «Θεσσαλονικείς» έχτισαν ένα αήττητο σερί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από εκείνη την αναμέτρηση και μετά, ο Πασχαλάκης αγωνίστηκε με την ασπρόμαυρη φανέλα 16 φορές κόντρα στην Ένωση, μετρώντας μόλις μία ήττα! Συγκεκριμένα, στην 1η Ιουλίου του 2020, η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΟΚ στην Τούμπα (0-2) για τα play offs της Super League, με αυτήν την ήττα να είναι η μοναδική που έχει γνωρίσει ο Πασχαλάκης από τον «Δικέφαλο» τα τελευταία έξι χρόνια.

Η μεταγραφή στον Ολυμπιακό και η συνέχεια στο σερί…

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Μέχρι στιγμής, με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί 20 φορές, ενώ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του τις 13 από αυτές. Η ομάδα του Μίτσελ τη φετινή σεζόν έχει παίξει τρείς φορές κόντρα στην ΑΕΚ, με απολογισμό μία νίκη, μία «λευκή» ισοπαλία και μία ήττα για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Ο Πασχαλάκης έχει πάρει φανέλα βασικού μόνο στις αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα απέναντι στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, καθώς στην εκτός έδρας ήττα στην «OPAP ARENA» για το Κύπελλο είχε αγωνιστεί ο Τζολάκης.

Στο χθεσινό (12/3) ντέρμπι και στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, ο «Superman» των «ερυθρόλευκων» είχε εξαιρετική απόδοση για ακόμη μία φορά, έδειξε σταθερότητα και έδωσε συνέχεια στο απίθανο σερί χωρίς ήττα, που έχει χτίσει απέναντι στους «κιτρινόμαυρους».