Πέδρο Άλβες: «Στόχος η επιστροφή στους τίτλους και το Champions League»

Πέδρο Άλβες: «Στόχος η επιστροφή στους τίτλους και το Champions League»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 15:56 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 16:43 - 05.12.2023

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Πέδρο Άλβες στάθηκε στους στόχους του συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Πέδρο Άλβες μίλησε για όλους και για όλα. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του, στους στόχους του συλλόγου αλλά και στον Αντόνιο Κορδόν.

«Καλησπέρα σε όλους. Ευχαριστώ που είστε εδώ. Ευχαριστώ τον πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας, αλλά και τον Κώστα και τον Κρίστιαν που δεν σταματάνε να μου δείχνουν το μεγαλείο του συλλόγου. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κορδον και τον κύριο Ιγκναθιο, που με βοήθησαν να γνωρίσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον σύλλογο. 

Θα σας πω δυο λόγια για εμένα. Είμαι ένας ομαδικός παίκτης και μου αρέσει να συνεργάζομαι. Σκοπεύω να γνωριστώ με όλους και να συνεργαστώ με τον καλύτερο τρόπο. Ανυπομονώ να γίνω μέλος της οικογένειας και να προσφέρω ότι μπορώ. Ήρθα στην Ελλάδα γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ όμορφο», ανέφερε αρχικά.

Για τη φιλοσοφία του και αν κρατάει το ίδιο πλάνο με αυτό του Κορδον:

«Καταρχήν εμπιστεύομαι απόλυτα τους Κορδον και Ιγκναθιο γιατί τους ξέρω από παλιά. Μπορεί να μην είναι εδώ αλλά γνωριζόμαστε καλά. Όσον αφορά τη διαδικασία πρέπει να αλλάξουμε κάτι, γιατί ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στη θέση που του αρμόζει. Θα κοιτάξουμε τους παίκτες που θέλουμε για την ομάδα μας, γιατί πιστεύω στην οργάνωση και τη διαδικασία».

Για τον στόχο της ομάδας και τον δικό του: «Ήταν μια όμορφη συνάντηση με τον κύριο Μαρινάκη. Το πρώτο που συζητήσαμε είναι πως ο όμιλος θα επιστρέψει στην κορυφή και το Champions League, εκεί που του αξίζει. Η διαδικασία είναι η εξής. Δεν δουλεύουμε για κάποιους μεμονωμένους αλλά μόνο για τον Ολυμπιακό».

Για την κρίση στον σύλλογο: «Θέλω να σας πω ότι αν τα πράγματα ήταν καλά, δεν θ γινόταν αυτή η αλλαγή. Βρίσκομαι εδώ γιατί πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Η πίεση είναι μέρος της καθημερινότητας μου λόγω του επαγγέλματος. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι ψυχραιμία. Ήρθαμε να δώσουμε στην ομάδα μια οργάνωση και πειθαρχία. Θα δούμε πως μπορούμε να βγούμε από αυτή την κατάσταση».

Για το αν μίλησε με κάποιους ανθρώπους από την Πορτογαλία πριν αναλάβει την ομάδα: «Είναι πολύ δύσκολο κάποιος να αρνηθεί πρόταση από έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο Ολυμπιακός. Μίλησα με κάποιους ανθρώπους από την Πορτογαλία, κυρίως προπονητές, και μου είπαν μόνο καλά πράγματα. Στάθηκαν σε κάποια αρνητικά, όπως είναι η πίεση».

🔴Baladeros LIVE: Ο Μαρτίνεθ, ο Καρβαλιάλ και οι... ιπτάμενοι Βίντα, Ιωαννίδης και ΠΑΟΚ