Γκουαρδιόλα: «Ο Χάαλαντ είναι στο ίδιο επίπεδο με Μέσι και Ρονάλντο»

Έρλινγκ Χάαλαντ - Πεπ Γκουαρδιόλα

i

Έρλινγκ Χάαλαντ & Πεπ Γκουαρδιόλα/©Photo by Alex Livesey - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Γκουαρδιόλα: «Ο Χάαλαντ είναι στο ίδιο επίπεδο με Μέσι και Ρονάλντο»

Κώστας Τσιακλής 10:39 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:39 - 09.04.2023

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, μίλησε ξανά με τα καλύτερα λόγια για τον Έρλινγκ Χάαλαντ και τον τοποθέτησε στο ίδιο επίπεδο με τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν ξανά εκπληκτικός αφού πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε τη Μάντσεστερ Σίτι στη νίκη με 4-1 κόντρα στη Σαουθάμπτον. Η εμφάνιση του, ανάγκασε τον προπονητή του, Πεπ Γκουαρδιόλα, να μιλήσει για ακόμα μια φορά με τα καλύτερα λόγια για αυτόν, με τον Καταλανό να τον κατατάσσει στο ίδιο επίπεδο με τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Συγκεκριμένα ο Γκουαρδιόλα είπε: «Ως πρώτος σκόρερ, ζήσαμε δύο απίστευτες δεκαετίες με τον Κριστιάνο και τον Λιονέλ, αλλά ο Έρλινγκ είναι σε αυτό το επίπεδο. Το δεύτερο γκολ ήταν εκπληκτικό. Δεν είναι εύκολο να σηκώσεις την μπάλα στον ουρανό και να την βάλεις στο χορτάρι. Το ταλέντο του είναι πραγματικά καλό. Τον χρειαζόμαστε. Μοιάζει πολύ με τον Κριστιάνο… Ο Λιονέλ είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης, αλλά ο Έρλινγκ είναι μηχανή. Τα άλλα δύο παιδιά κυριάρχησαν για δύο δεκαετίες, κατακτώντας τίτλους και κάνοντας τόσα πολλά πράγματα. Από τότε που τον γνώρισα, είχε μια απίστευτα σωστή νοοτροπία.

Ο Χάαλαντ είναι πάντα χαρούμενος και πάντα χαμογελαστός. Ο Μέσι όταν έβαζε δύο γκολ και όχι τρία, μπορεί να συνοφρυωνόταν. Ο Έρλινγκ είναι πάντα σε απίστευτη διάθεση. Είχε απίστευτο αντίκτυπο, όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Έχω την αίσθηση, ίσως κάνω λάθος, ότι είναι τόσο χαρούμενος μαζί μας. Με σέβεται πολύ. Πρέπει να τον φροντίσουμε., τα νούμερα που έχει στην ηλικία του είναι απίστευτα».

Ο Νορβηγός επιθετικός έχει φτάσει πλέον τα 44 γκολ σε 38 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν και συνεχίζει να «σπάει» όλα τα ρεκόρ. Αυτό που μένει να δούμε είναι που θα σταματήσει στο τέλος το κοντέρ.