Πέρασε από την έδρα της Μπολόνια η Αταλάντα και συνεχίζει να «βλέπει» Ευρώπη
i

Twitter / Serie A

Πέρασε από την έδρα της Μπολόνια η Αταλάντα και συνεχίζει να «βλέπει» Ευρώπη

Sportal newsroom 23:46 - 09.01.2023 / Ανανεώθηκε: 23:46 - 09.01.2023

Η ομάδα του Μπέργκαμο νίκησε την Μπολόνια με σκορ 2-1 εκτός έδρας και πλέον είναι ισόβαθμη με τις Λάτσιο και Ρόμα.

Στην έκτη θέση της βαθμολογίας της Serie A «σκαρφάλωσε» η Αταλάντα η οποία πέρασε με νίκη από την έδρα της Μπολόνια για την 17η αγωνιστική της Serie A.

Η Ρόμα σόκαρε τη Μίλαν με γκολ στις καθυστερήσεις (2-2)
SERIE A

23:45 - 08.01.2023

Η Ρόμα σόκαρε τη Μίλαν με γκολ στις καθυστερήσεις (2-2)

Η Μίλαν έμοιαζε να είναι η νικήτρια του μεγάλου ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Serie A κόντρα στη Ρόμα, όμως η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο με δύο γκολ στα τελευταία 15 λεπτά ισοφάρισε και έδωσε αέρα επτά βαθμών στη Νάπολι.

Οι φιλοξενούμενοι πλέον ισοβαθμούν με τη Λάτσιο και τη Ρόμα έχοντας από 31 βαθμούς, ενώ η Μπολόνια βρίσκεται στη 12η θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς.

Ο αγώνας ξεκίνησε καλά για τους γηπεδούχους οι οποίοι είδαν τον Ορσολίνι να ανοίγει το σκορ μόλις στο έκτο λεπτό. Στο πρώτο 45λεπτο η Αταλάντα προσπάθησε να ισοφαρίσει, χωρίς όμως επιτυχία.

Αυτό καθόλου δεν πείραξε την ομάδα του Μπέργκαμο η οποία στην επανάληψη παρουσίασε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Με τη συμπλήρωση τριών λεπτών αγώνα, ο Κουπμέινερς ισοφάρισε το σκορ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η ανατροπή. Σκόρερ ο Χοιτζούντ ο οποίος με το γκολ του αυτό έδωσε μια πολύτιμη νίκη στην ομάδα του, που στο κυνήγι των ευρωπαϊκών εισιτηρίων ίσως αποδειχθεί κομβική.

Νωρίτερα, η Βερόνα υποδέχτηκε την Κρεμονέζε και τη νίκησε με σκορ 2-0 χάρη στα γκολ του Λάζοβιτς στο 9ο και το 26ο λεπτό. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής της Serie A: 

Μόντσα - Ίντερ 2-2 
Γιουβέντους - Ουντινέζε 1-0 
Φιορεντίνα - Σασουόλο 2-1 
Σπέτσια - Λέτσε 0-0 
Σαλερνιτάνα - Τορίνο 1-1
Βερόνα - Κρεμονέζε 2-0
Μπολόνια - Αταλάντα 1-2