Πέρασε ιατρικά και ανακοινώνεται από την Άρσεναλ ο Κίβιορ
i

Ο Γιάκουμπ Κίβιορ/instagram

Πέρασε ιατρικά και ανακοινώνεται από την Άρσεναλ ο Κίβιορ

Sportal newsroom 12:19 - 22.01.2023

Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει για να οριστικοποιηθεί η μετακίνηση του Γιάκουμπ Κίβορ από τη Σπέτσι στην Άρσεναλ – «Όχι» του Μαρτίν Σουμπιμέντι στους «κανονιέρηδες».

Μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Λεάντρο Τροσάρ από την Μπράιτον, είναι θέμα χρόνο η Άρσεναλ να ανακοινώσει την επόμενη μεταγραφική κίνησή της. Ο λόγος για τον Γιάκουμπ Κίβιορ, για τον οποίο οι «κανονιέρηδες» έχουν έρθει ήδη σε συμφωνία με την Σπέτσια.

Ο Πολωνός στόπερ βρίσκεται από χθες στο Λονδίνο, περνώντας με επιτυχία τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και πλέον απομένει μόνο η ανακοίνωση για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του. Η απόκτηση του Κίβιορ θα κοστίσει στην ομάδα του Μικέλ Αρτέτα περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο 22χρονος στόπερ, που είχε εξαιρετική παρουσία με την Πολωνία στο Μουντιάλ, έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο διάρκειας 5,5 ετών.

Η Άρσεναλ, που μετά από χρόνια είναι κοντά στην κατάκτηση της Premier League, επιχείρησε να ενισχυθεί και στη μεσαία γραμμή, ωστόσο η απόπειρα της -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- δεν ήταν επιτυχημένη.

Ο παίκτης που ενδιέφερε τον Αρτέτα είναι ο Μαρτίν Ζουμπιμέντι, της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Όπως ανέφερε το ισπανικό «Cadena SER», η Άρσεναλ ενημέρωσε πως είναι διατεθειμένη να καταβάλει τα 60 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας που έχει στο συμβόλαιό του ο παίκτης, ωστόσο ο 22χρονος μέσος απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο να μετακινηθεί τώρα στο Λονδίνο.