Πέρυσι στο «πέταλο» των οργανωμένων της Ίντερ, σήμερα αντίπαλός της στο γήπεδο - Η ιστορία ενός... τιφόζι που έγινε τερματοφύλακας

Πέρυσι στο «πέταλο» των οργανωμένων της Ίντερ, σήμερα αντίπαλός της στο γήπεδο - Η ιστορία ενός... τιφόζι που έγινε τερματοφύλακας

Κώστας Τσιακλής 11:38 - 12.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:41 - 12.11.2023

Ο Στέφανο Τουράτι θα αγωνιστεί με τη Φροζινόνε απέναντι στην ομάδα της καρδιάς του...

Η Ίντερ υποδέχεται τη Φροζινόνε στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Serie A. Οι «νερατζούρι» θέλουν τη νίκη που θα τους επαναφέρει στην κορυφή αφού το Σάββατο (11/11) έπεσαν από αυτή μετά τη νίκη της Γιουβέντους επί της Κάλιαρι. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι θα βρει απέναντι της τον τερματοφύλακα της Φροζινόνε που δεν έχει κρύψει το πάθος του για την Ίντερ!

Ο λόγος για τον Στέφανο Τουράτι που σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε πει πως είναι άρρωστος με τους «νερατζούρι» και έχει όνειρο να γίνει μια μέρα ο αρχηγός της ομάδας. «Το όνειρό μου είναι να γίνω αρχηγός της Ιντερ μια μέρα. Είμαι… άρρωστος μαζί της, πιτσιρικάς είχα πάει για δοκιμαστικό αλλά δεν με είχαν κρατήσει. Ήθελα να τα παρατήσω. Δεν είχα στόχο να γίνω με κάθε κόστος ποδοσφαιριστής, ήθελα να γίνω παίκτης της Ίντερ. Αν έφτασα σήμερα εδώ είναι χάρη στη μητέρα μου, η οποία επέμεινε να μην τα παρατήσω», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ημίγυμνος στην κερκίδα των οργανωμένων της Ίντερ

Την αγάπη του για την Ίντερ τη δείχνει και έμπρακτα. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι τον περασμένο Μάιο πιάστηκε από τις κάμερες να βρίσκεται ημίγυμνος στην κερκίδα των οργανωμένων. Ο Τουράτι δεν είχε πάει σε ένα απλό παιχνίδι αλλά στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας με την Φιορεντίνα, που διεξήχθη στο «Ολίμπικο» της Ρώμης στις 24 του μήνα. Η παρουσία του συνοδεύτηκε και με νίκη αφού οι «νερατζούρι» κατέκτησαν το τρόπαιο επικρατώντας των «Βιόλα» με δύο γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες (1-2).

Ο Τουράτι πέρασε από τις ακαδημίες της Ίντερ ωστόσο για την ώρα τουλάχιστον δεν κατάφερε ποτέ να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα. Ο Ιταλός πορτιέρο μεταγράφηκε στη συνέχεια στη Σασουόλο στην οποία ανήκει μέχρι και σήμερα. Στη Φροζινόνε παίζει με τη μορφή δανεισμού όπως ακριβώς έκανε και πέρσι, όταν και συνέβαλε στα μέγιστα για να επιστρέψει η ομάδα στη Serie A

Την περασμένη σεζόν στη Serie B κράτησε 20 φορές ανέπαφη την εστία του, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ. Σίγουρα αν καταφέρει να εντυπωσιάσει στη μεγάλη κατηγορία θα του δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστεί σε μεγαλύτερο σύλλογο και γιατί όχι στην ομάδα της καρδιάς του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το είδωλο του είναι ο άλλοτε τερματοφύλακας της Ίντερ, Ζούλιο Σέζαρ.

Η αναμέτρηση της Ίντερ με τη Φροζινόνε απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού αναμένουμε να δούμε πως θα αγωνιστεί ο Τουράτι στο γήπεδο που πιθανότατα θα παρευρέθηκε πολλές φορές ως οπαδός. Για αυτόν ίσως αποτελεί επιπλέον κίνητρο να δείξει τις ικανότητες του ούτως ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες του να μεταγραφεί στην ομάδα του Μιλάνου.

Η ευγνωμοσύνη στη Φροζινόνε

Πάντως μην θεωρείται ότι δεν εκτιμάει τη Φροζινόνε αφού αποδεικνύεται το αντίθετο από μια ανάρτηση του στο Instagram μετά την άνοδο στη Serie A. Μεταξύ άλλων ο Τουράτι είχε αναφέρει πως βρήκε ένα δεύτερο σπίτι ενώ ευχαρίστησε τους πάντες για την πιο εκπληκτική εμπειρία της ζωής του. 

Τερματοφύλακας στη Βραζιλία άφησε επιδεικτικά την μπάλα να μπει γκολ και ο προπονητής του έπιανε την καρδιά του (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

17:00 - 11.11.2023

Τερματοφύλακας στη Βραζιλία άφησε επιδεικτικά την μπάλα να μπει γκολ και ο προπονητής του έπιανε την καρδιά του (vid)

Μία περίεργη φάση σημειώθηκε στην αναμέτρηση της Κορίνθιανς με την Ατλέτικο Μινέιρο, για την 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος Βραζιλίας.

«Νιώθω ευτυχισμένος για τη νίκη, για τα δεσμά που δημιουργήθηκαν, για το ότι βρήκα ένα δεύτερο σπίτι και συνέβαλα σε αυτό το μικρό αλλά μεγάλο εγχείρημα. Στη Φροζινόνε που μας υποδέχτηκε σαν να ήμασταν παιδιά, στη Φροζινόνε που πίστεψε σε εμάς, στους οπαδούς που δεν μας άφησαν ποτέ μόνους, στους συμπαίκτες μου που είναι ξεχωριστοί άντρες, χωρίς τους οποίους, σίγουρα, όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατά. Στο προσωπικό που μπόρεσε να πάρει το καλύτερο από εμάς. Ένα ευχαριστώ δεν θα είναι ποτέ αρκετό για να αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτήν την τρελή χρονιά. Στην πιο εκπληκτική εμπειρία της ζωής μου! Ευχαριστώ».