Πήρε το ντέρμπι ουραγών η Σεβίλλη, 1-0 την Κάντιθ
i

Σεβίλλη - Κάντιθ / Photo by Fran Santiago/Getty Images/Ideal Images

Πήρε το ντέρμπι ουραγών η Σεβίλλη, 1-0 την Κάντιθ

Sportal newsroom 00:04 - 22.01.2023 / Ανανεώθηκε: 12:00 - 24.01.2023

Σημαντική ανάσα για τη Σεβίλλη, που πανηγύρισε τη νίκη στο ντέρμπι ουραγών, επικρατώντας της Κάντιθ με 1-0 στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν».

Ένα και να καίει! Το γκολ του Ράκιτιτς από την άσπρη βούλα στο 89ο λεπτό ήταν αρκετό για τη Σεβίλλη, προκειμένου να πάρει την εντός έδρας νίκη 1-0 κόντρα στην Κάντιθ.

Μια νίκη... βάλσαμο, που φέρνει τους Ανδαλουσιάνους στην ευχάριστη θέση να ξεφύγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού και να φτάσουν στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα της La Liga.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και από τα πρώτα λεπτά του αγώνα μπήκαν πολύ δυνατά, όμως δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν καμία από τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Στο 45'+2' ο Τόρες βρήκε τον δρόμος προς τα δίχτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε από το VAR για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

 Στην επανάληψη ο προπονητής της Σεβίλλης, Χόρχε Σαμπάολι, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή και πήγε στα αποδυτήρια, όμως τελικά ίσως η απουσία του έφερε γούρι στην ομάδα του. Στο 88' ο Αλέχο έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε βλέποντας δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον Ράκιτιτς να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να χαρίζει το πολυπόθητο τρίποντο στην ομάδα του.

Σεβίλλη: Μπόνο, Νάβας, Μπαντέ, Φερνάντο(74’ Μοντιέλ), Γκουντέλι, Ρέκικ, Ράκιτις, Zορδάν, Όλιβερ Τόρες(79’ Σούσο), Λαμέλα(74’ Οκάμπος), Εν-Νεσίρι(79’ Ράφα Μιρ).

Κάντιθ: Λεντέσμα, Ίθα, Ερνάντεθ, Εμπαγιέ, Εσπίνο, Άλεξ Φερνάντεθ, Αλκαράθ(90’ Νεγρέδο), Μπονγκοντά(70’ Αλέχο), Οκάμπο(70’ Ντιαρά), Σομπρίνο(81’ Αρθαμέντια), Λοσάνο.