Πιέζει τη Σπόρτινγκ για Ολυμπιακό ο Αλεξανδρόπουλος - Κοντά σε οριστική συμφωνία

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος

i

©Intime

Πιέζει τη Σπόρτινγκ για Ολυμπιακό ο Αλεξανδρόπουλος - Κοντά σε οριστική συμφωνία

Δημήτρης Χούπης 18:30 - 02.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:45 - 02.08.2023

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος το πρωί της Τετάρτης (2/8) ενημέρωσε την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας πως επιθυμεί να αποχωρήσει, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Κατ' αρχήν συμφωνία του παίκτη με τους «ερυθρόλευκους», απομένει το deal των συλλόγων.

Προχωρημένες είναι οι συζητήσεις ανάμεσα σε Σπόρτινγκ, Ολυμπιακό και Αλεξανδρόπουλο, για την μετακίνηση του διεθνή μέσου στους «ερυθρόλευκους». Πρόκειται για μια μεταγραφή που είχαν στα σκαριά οι Πειραιώτες, εντούτοις ήταν αναγκαίοι οι λεπτοί χιερισμοί στην υπόθεση. Τόσο για να πειστεί ο παίκτης να επιστρέψει στην Ελλάδα, όσο και για να βρεθεί η φόρμουλα της συμφωνίας.

Το πρωί της Τετάρτης (2/8), ο Αλεξανδρόπουλος ενημέρωσε την Σπόρτινγκ πως επιθυμεί να αποχωρήσει από τη Λισσαβώνα, καθώς τα έχει βρει σε όλα με τους Πειραιώτες. Και με τον τρόπο του πίεσε τον πορτογαλικό σύλλογο να τα βρει με τον Ολυμπιακό

Άλλωστε η Σπόρτινγκ πλήρωσε ένα ποσό κοντά στα 4,5 εκατ. ευρώ το περσινό καλοκαίρι για να αποκτήσει τα δικαιώματα του παίκτη από τον Παναθηναϊκό, «δένοντας» τον με συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι και το 2027. Οπότε η συνθήκη αποχώρησης του από τα «λιοντάρια της Λισσαβώνας» δεν ήταν ποτέ απλή. 

Ωστόσο οι συζητήσεις των τριών πλευρών είναι πλέον σε προχωρημένο στάδιο. Και ουσιαστικά απομένει να δώσουν οριστικά τα χέρια ο Ολυμπιακός με την Σπόρτινγκ για τους όρους μετακίνησης του διεθνή μέσου στον Πειραιά. Κάτι που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνει με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο και ρήτρα αγοράς κοντά στα χρήματα που ξόδεψε η Σπόρτινγκ το καλοκαίρι του 2022 για την μεταγραφή του.

O Αλεξανδρόπουλος πραγματοποίησε 13 συμμετοχές με 314 αγωνιστικά λεπτά με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Ωστόσο δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα της προτογαλικής ομάδας για τη νέα σεζόν και όλα δείχνουν πως επιστρέει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Μετά το ναυάγιο με τον Κενέντι, την απόκτηση του Πορόσο και το διαφαινόμενο deal με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, στην Αγγλία τοποθετούν στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και τον Μαρκίνιος. 

Πρόκειται για τον 20χρονο εξτρέμ της Άρσεναλ, παίκτη που οι Λονδρέζοι απέκτησαν πέρσι αντί 3,5 εκατ. ευρώ από τη Σάο Πάολο. Τον παραχώρησαν δανεικό στη Νόριτς, όπου σε διάστημα μισής σεζόν πραγματοποίησε 11 συμμετοχές με απολογισμό ένα γκολ και μια ασίστ. Ωστόσο για την ώρα, η συγκεκριμένη περίπτωση δεν μοιάζει να είναι πολύ ψηλά στη λίστα των «ερυθρολεύκων».