Πινέδα: Ούτε κουβέντα για το μέλλον του, όλα κρίνονται μετά το τέλος του δανεισμού του στην ΑΕΚ
i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Πινέδα: Ούτε κουβέντα για το μέλλον του, όλα κρίνονται μετά το τέλος του δανεισμού του στην ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 19:09 - 16.12.2022 / Ανανεώθηκε: 20:34 - 27.02.2024

Ο Πινέδα μίλησε στην πατρίδα του για τις δυσκολίες που είχε στην προσαρμογή στην Ευρώπη, για την δέσμευση με την ΑΕΚ, αλλά δεν είπε κουβέντα για το μέλλον του

Ακόμα και το περασμένο καλοκαίρι, όταν η ΑΕΚ κατάφερε να κλείσει την συμφωνία για τον δανεισμό του Ορμπελίν Πινέδα, οι «μνηστήρες» και από το Μεξικό και από την Ευρώπη, ήταν ήδη πολλοί. Έγιναν ακόμα περισσότεροι τώρα, λόγω της παρουσίας του Μεξικανού στο Μουντιάλ αλλά κυρίως των εξαιρετικών εμφανίσεων του με την ΑΕΚ. 

Ο Πινέδα έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι και καθώς δεν υπάρχει καμία οψιόν αγοράς, θα πρέπει να επιστρέψει στην Θέλτα. Πέραν αυτού, ο Μεξικανός αρνείται να πει το παραμικρό για το μέλλον του. Ούτε... λέξη. Ο Πινέδα στο Claro Sport της πατρίδας του. Και αφού ανέλυσε τις δυσκολίες που είχε στην προσαρμογή στην Ευρώπη και αφού ξεκαθάρισε πως θα σεβαστεί τους έξι μήνες που έχει ακόμα συμβόλαιο με την ΑΕΚ, άφησε τα πάντα ανοιχτά για το μέλλον του. Χωρίς να πει απολύτως τίποτα. 

«Πάντα έλεγα πως θα πρέπει να παίρνεις ρίσκα στην ζωή σου. Κυνηγάω πάντα τα όνειρα μου και θέλω πάντα να προοδεύω σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος. Το πρώτο μου διάστημα στην Ευρώπη ήταν πολύ δύσκολα. Σκέφτηκα, τι κάνω εγώ εδώ. Έχω την δυνατότητα να κάνω πράγματα στο Μεξικό και ταλαιπωρούμαι εδώ. Όμως η οικογένεια μου έδωσε δύναμη να συνεχίσω να κυνηγώ τα όνειρα μου.

Συνεχίζω να τραβάω… κουπί, μαθαίνω αγγλικά. Τα ελληνικά είναι αδύνατον να τα μάθω. Συνεχίζω να κυνηγώ το όνειρο μου. Δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια. Έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ και πρέπει να το σεβαστώ αυτούς τους έξι μήνες. Στην συνέχεια πρέπει να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί».