«Ενδιαφέρονται για Πίττα, ΑΕΚ και Ολυμπιακός»

Ιωάννης Πίττας

i

©Intime

«Ενδιαφέρονται για Πίττα, ΑΕΚ και Ολυμπιακός»

Κώστας Τσιακλής 17:58 - 17.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:00 - 17.07.2023

Ένα κυπριακό δημοσίευμα αναφέρει πως η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Ιωάννη Πίττα από τον Απόλλων Λεμεσού.

Στο στόχαστρο της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού βρίσκεται ο επιθετικός του Απόλλων Λεμεσού, Ιωάννης Πίττας, σύμφωνα με κυπριακό δημοσίευμα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι «Λεμεσιανοί» έχουν ήδη απορρίψει δύο προτάσεις για τον Κύπριο διεθνή επιθετικό.

Ο Ιωάννης Πίττας πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά με τη φανέλα του Απόλλων Λεμεσού και αρκετές ομάδες φέρεται να τον έχουν βάλει στο στόχαστρο τους. Για τον ποδοσφαιριστή σύμφωνα με κυπριακό δημοσίευμα ενδιαφέρονται τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο Ολυμπιακός.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του 24sports οι δύο ομάδες παρακολουθούν την περίπτωση του Κύπριου διεθνή εδώ και καιρό και μια ενδεχόμενη πρόταση δεν είναι σε καμία περίπτωση απίθανη αφού το ποσό που θα δαπανηθεί δεν είναι απαγορευτικό. Πάντως για τον ποδοσφαιριστή έχει ήδη καταθέσει πρόταση η ΑΪΚ Στοκχόλμης και η Μπανίγιας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ωστόσο η απάντηση των Κυπρίων ήταν αρνητική.

Ο Ιωάννης Πίττας αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του Απόλλωνα και συνολικά με την ομάδα της Λεμεσού έχει φτάσει τις 177 συμμετοχές, με απολογισμό 51 γκολ και 13 ασίστ. Τη φετινή σεζόν πραγματοποίησε 47 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και σημείωσε 20 τέρματα και τέσσερις ασίστ. Επιπλέον αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο κυπριακό πρωτάθλημα μαζί με τον πρώην επιθετικό του ΠΑΟΚ, Ζάιρο Ντα Σίλβα. Ο Πίττας είναι επίσης διεθνής με την Εθνική Κύπρου, με την οποία έχει δύο τέρματα σε 31 αγώνες.

Ένα από τα γκολ του Πίττα ήρθε μάλιστα απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν τον Απόλλων Λεμεσού στα play-off του Europa League, με τον αγώνα στην Κύπρο να λήγει ισόπαλος 1-1. Στη ρεβάνς του Γεώργιος Καραϊσκάκης ο Γιώργος Μασούρας άνοιξε νωρίς το σκορ όμως ο Κύπριος φορ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Τελικά το παιχνίδι κρίθηκε στα πέναλτι και ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League. Ο Πίττας ήταν ο μοναδικός παίκτης του Απόλλωνα που ευστόχησε στη σχετική διαδικασία.