Πλατινί: Η Γαλλία δεν άξιζε να φτάσει στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Μισέλ Πλατινί

i

© Intime

Πλατινί: Η Γαλλία δεν άξιζε να φτάσει στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Πάνος Μαλακτάρης • 10:45 - 14.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Καλεσμένος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Ζερόμ Ροτέν βρέθηκε ο Μισέλ Πλατινί, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως η Γαλλία δεν άξιζε να κατακτήσει το Μουντιάλ και πως δε σκοπεύει να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο

Ο Μισέλ Πλατινί έχει διατελέσει για χρόνια πρόεδρος της UEFA, με το όνομά του να εμπλέκεται στο πολύκροτο σκάνδαλο της υπόθεσης παράνομης χρηματοδότησης -κομψά θέτοντάς το- από την FIFA με περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ. Τον Ιούλιο που μας πέρασε (2022) αθωώθηκε, τόσο αυτός όσο και ο επί χρόνια πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, παρόλα αυτά πολύς κόσμος προτιμά να τον θυμάται ως τον πάρα πολύ καλό ποδοσφαιριστή και αρχηγό της εθνικής ομάδας της Γαλλίας

Ο Πλατινί λοιπόν βρέθηκε καλεσμένος στο podcast που έχει ο 44χρονος πρώην ακραίος επιθετικός των Μονακό και Παρί σεν Ζερμέν, Ζερόμ Ροτέν. Εκεί, δήλωσε αρκετά ενδιαφέροντα στον συμπατριώτη του, αρχικά αναφορικά με μια πιθανή επιστροφή του στο χώρο του ποδοσφαίρου: «Είχα κάνει μία δήλωση τον Ιούλιο όταν αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον μου στην Ελβετία. Είπα πως δεν πρόκειται να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο σε κάποιον θεσμικό ρόλο. Τελεία, δεν θα επιστρέψω. Θεωρώ πως η γαλλική ομοσπονδία είναι μέρος των ποδοσφαιρικών αρχών. Συνεπώς δεν πρόκειται να γυρίσω ούτε σε αυτήν», δήλωσε.

Ενώ συνέχισε αφήνοντας ένα μικρό «παραθυράκι:» «Ίσως η ιστορία μου στο ποδόσφαιρο από κάποια άλλη θέση να μην έχει τελειώσει. Ίσως υπάρχουν άλλα πράγματα για εμένα, αν υπάρξει κάποια συγκεκριμένη ευκαιρία θα μου άρεσε να την εκμεταλλευτώ. Αλλά όχι σήμερα. Όσο για πρόεδρος της Γιουβέντους, όχι, δεν με ενδιαφέρει καθόλου το να γίνω πρόεδρος ενός συλλόγου»

Αναφέρθηκε τέλος στην πορεία των «τρικολόρ» στα γήπεδα του Κατάρ, όπου και έχασαν στον τελικό από την Αργεντινή του Μέσι και των υπολοίπων: «Η Γαλλία δεν ήταν καλή, υπήρχαν μάλιστα διαστήματα που ήταν πραγματικά κακή. Η Αργεντινή ήταν πολύ καλύτερη και όλα άλλαξαν μέσα σε δύο λεπτά. Από τη στιγμή έχασε μέρος της ενέργειάς της από το 80' και μετά, η Γαλλία πήρε τον έλεγχο και στο τέλος θα μπορούσε να είχε κερδίσει αυτή. Χάρηκα πολύ που η Γαλλία έφτασε να έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το Μουντιάλ, αλλά αν κοιτάξουμε καλύτερα, αξίζαμε να κερδίσουμε την Αγγλία; Ήμασταν καλύτεροι από το Μαρόκο; Παίξαμε καλά στον τελικό; Δεν ήταν εύκολο, ωστόσο έτσι είναι τα πράγματα. Ήταν ένα τέλειο Μουντιάλ και η Γαλλία δεν άξιζε απαραίτητα να το κατακτήσει, πάντως ήμασταν πολύ αποδοτικοί».