Ολοκληρώθηκε η έρευνα για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας κατά του Μπερχάλτερ - Ξανά υποψήφιος για τον πάγκο των ΗΠΑ

Γκρεγκ Μπελχάρτερ

i

© Photo by Stephen Nadler/ISI Photos/Getty Images/Ideal Images

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας κατά του Μπερχάλτερ - Ξανά υποψήφιος για τον πάγκο των ΗΠΑ

Sportal newsroom 09:16 - 14.03.2023

Η έρευνα για την υπόθεση του Γκρεγκ Μπελχάρτερ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είχε διαπράξει καμία άλλη πράξη βίας.

Ελεύθερος να διεκδικήσει ξανά τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή των ΗΠΑ είναι ο Γκρεγκ Μπερχάλτερ. Σε βάρος του 49χρονου είχε ξεκινήσει έρευνα για ενδοοικογενειακή βία.

Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Μπελχάρτερ, το 1991 κλώτσησε τη μετέπειτα σύζυγό του, Ρόζαλιντ σε ένα ραντεβού. Η έρευνα ανατέθηκε σε ανεξάρτητη δικηγορική εταιρεία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 49χρονος προπονητής δεν είχε διαπράξει άλλη πράξη βίας.

Ο Ζοσέ Σα έκανε περισσότερες πάσες από τον Ποντένσε στο ματς Νιούκαστλ - Γουλβς
PREMIER LEAGUE

20:48 - 13.03.2023

Ο Ζοσέ Σα έκανε περισσότερες πάσες από τον Ποντένσε στο ματς Νιούκαστλ - Γουλβς

Ένα από τα χειρότερα ματς στην καριέρα του έκανε ο Ντανιέλ Ποντένσε, ο οποίος ήταν σαν να μην υπήρχε στο ματς ανάμεσα σε Γουλβς και Νιούκαστλ. Τρανό παράδειγμα πως ο Σα είχε πολύ περισσότερες πάσες από εκείνον.

«Δεδομένου ότι οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια για την πρόσληψή του, ο Γκρεγκ Μπερχάλτερ παραμένει υποψήφιος για τη θέση του προπονητή της Εθνικής ομάδας Ανδρών», ανέφερε η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή της.

Η υπόθεση είχε «ξεθαφτεί» από τους γονείς του ποδοσφαιριστή Τζιοβάνι Ρέινα. Ο πατέρας του παίκτη της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Κλαούντιο, ήταν πρώην αρχηγός των ΗΠΑ και συμπαίκτης με τον Γκρεγκ Μπελχάρτερ.

Ο Ρέινα δεν βρήκε πολύ χρόνο συμμετοχής στο Μουντιάλ του Κατάρ και εμφανιζόταν δυσαρεστημένος. Το συμβόλαιο του Μπελχάρτερ ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου και δεν έγινε κάποια συζήτηση για ανανέωσή του μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Ο Άντονι Χάντσον, βοηθός του Μπελχάρτερ, ανέλαβε - προσωρινά - την καθοδήγηση της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ. Η ομάδα είχε φτάσει μέχρι τη φάση των «16» του Μουντιάλ όπου και αποκλείστηκε από την Ολλανδία.

Tags: