Πογέτ: «Καλό που οι παίκτες είναι απογοητευμένοι με την ισοπαλία, θέλαμε να πάμε τον Ιούνιο με δύο νίκες πίσω μας»

Γκουστάβο Πογέτ

i

©intime

Πογέτ: «Καλό που οι παίκτες είναι απογοητευμένοι με την ισοπαλία, θέλαμε να πάμε τον Ιούνιο με δύο νίκες πίσω μας»

Sportal newsroom 22:02 - 27.03.2023 / Ανανεώθηκε: 22:38 - 27.03.2023

Ο Γκουστάβο Πογέτ μετά τον αγώνα σχολίασε το θέμα του σκοραρίσματος, ενώ έκανε λόγο και για τα στοιχεία που κράτησε ενόψει των αγώνων με την Ιρλανδία και τη Γαλλία.

Η Εθνική Ελλάδος έφερε «λευκή» ισοπαλία με τη Λιθουανία στο πρώτο της παιχνίδι στην «OPAP Arena». Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε για το θέμα του σκοραρίσματος, ενώ σχολίασε πως είναι καλό που οι παίκτες του είναι απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα. Τέλος έκανε αναφορά και στα στοιχεία που ήθελε να κρατήσει ενόψει των αγώνων με την Ιρλανδία και τη Γαλλία τον Ιούνιο. 

«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ένα εξαιρετικό παιχνίδι χωρίς να καταφέρουμε να σκοράρουμε. Είναι φοβερό αυτό που γίνεται με το ποδόσφαιρο, δεν έχει σημασία πόσες ευκαιρίες έχεις, σημασία έχει να βρεθεί η μπάλα στο πλεκτό.

Δεν το καταφέραμε απόψε, το καλό είναι πως ο παίκτες είναι απογοητευμένοι με την ισοπαλία γιατί θέλαμε να πάμε τον Ιούνιο με δύο νίκες πίσω μας. Μερικές φορές μπορείς να έχεις την καλύτερη απόδοση και να μη σε δικαιώνει το αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος επειδή υπήρχε τόση μεγάλη θέληση για τη νίκη ανοίξαμε πολύ τους χώρους μας και αυτό μπορεί να δημιουργήσει και πρόβλημα.

Ξέρω ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει τους παίκτες να βγαίνουν μπροστά και να είναι επιθετικοί αλλά μπορεί έτσι να ανοίξεις, να σε βρει η αντίπαλη ομάδα σε τέτοια θέση που να σκοράρει και δεν θέλω να το βλέπω αυτό.

Δεν θέλω να διακινδυνεύω γιατί το παιχνίδι μας βασίζεται πάρα πολύ στην οργάνωση», σχολίασε ο Ουρουγουανός, ενώ σε ερώτηση για το τι κράτησε ενόψει των αγώνων με την Ιρλανδία και τη Γαλλία ανέφερε: 

«Δεν έχω δει τα στατιστικά, μου είπαν ότι είχαμε 29 τελικές με το Γιβραλτάρ και 31 σήμερα, 60 σύνολο. Νομίζω πως είναι φοβερός αυτός ο αριθμός για την Εθνική αλλά δεν θεωρώ φυσικά ότι μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και στην Γαλλία. 

Οπότε πρέπει να είμαστε ήρεμοι, συγκροτημένοι και να μπορέσουμε τη στιγμή που θα βρισκόμαστε μπροστά στο γκολ να διατηρήσουμε την ψυχραιμία για να μπορέσουμε να πετύχουμε ένα γκολ, να τα καταφέρουμε. Δεν πιστεύω στα στατιστικά, πιστεύω στα αποτελέσματα».