Πολύτιμος βαθμός για τον ΠΑΣ απέναντι στον Άρη που είχε μυαλό και σώμα στο Αγρίνιο
i

@intime

Πολύτιμος βαθμός για τον ΠΑΣ απέναντι στον Άρη που είχε μυαλό και σώμα στο Αγρίνιο

Αλέξης Σαββόπουλος 20:57 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 21:47 - 10.02.2024

Σε ένα μέτριο παιχνίδι, γεμάτο σκοπιμότητα και ελάχιστες φάσεις, ΠΑΣ και Άρης μοιράστηκαν απο ένα βαθμό στους Ζωσιμάδες με τους γηπεδούχους να μένουν στον πάτο της βαθμολογίας.

Στο μηδέν έμειναν ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης σε ένα απο τα πιο φτωχά σε θέαμα παιχνίδια της φετινής Stoiximan Super League. Οι δυο ομάδες δεν ρίσκαραν σχεδόν καθόλου και στο τέλος μοιράστηκαν απο ένα βαθμό που κρατάει τους γηπεδούχους στον βυθό της βαθμολογίας.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτα ενδεικτικό της προσέγγισης των δυο προπονητών. Προσοχή στην ανασταλτική λειτουργία, ελάχιστα ρίσκα, καμία διάθεση πίεσης ψηλά και πολύ αργός ρυθμός με συνέπεια να απουσιάζουν και οι φάσεις εκατέρωθεν. Οι γηπεδούχοι είχαν μεν την διάθεση αλλά δεν είχαν τον τρόπο να απειλήσουν και το έκαναν σε δυο περιπτώσεις μόνο από λάθη των παικτών του Άρη. Οι παίκτες του Μάντζιου απο την άλλη, είχαν σοβαρό πρόβλημα δημιουργίας και παραγωγής παιχνιδιού, έκαναν πολλά ατομικά λάθη και είχαν εκτός κλίματος αρκετούς παίκτες όπως τον Μπένετ που στο ντεμπούτο του ήταν φανερά εκτός κλίματος.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε στο πρώτο πεντάλεπτο χάρη σε δυο ενέργειες του Ροσέρο που ταλαιπώρησε τον Φατόρε που δυσκολευόταν με ανάποδο πόδι. Η αδυναμία στην κυκλοφορία οδήγησαν τον Μάντζιο να αλλάξει και τους τρεις του άξονα με την είσοδο των Νταρίντα, Βέλεθ και Μάνου Γκαρθία να συνεισφέρουν στην καλύτερη δημιουργία και ανάκτησης της κατοχής και στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή με τον Σαμόρα να σουτάρει έξω στο 60΄. Απο τον Μάνου Γκαρθία ξεκίνησε και η δεύτερη καλή στιγμή του Άρη με τον Μορόν όμως να μπερδεύεται ενώ ο Ισπανός απείλησε στο 85΄ με ένα ωραίο σουτ στο οποίο είπε όχι ο Νάγκι. Οι δυο ομάδες στο τέλος φάνηκε να αρκούνται στην ισοπαλία, αφού ο Άρης έχει τον ημιτελικό με τον Παναιτωλικό και ο ΠΑΣ τον δικό του Γολγοθά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ισοπαλία ήταν μάλλον το πιο δίκαιο αποτέλεσμα αφού οι δυο ομάδες μάλλον το φοβήθηκαν το ματς περισσότερο απο όσο έπρεπε. Οι μεν γηπεδούχοι επέλεξαν να μην πάρουν πολλά ρίσκα λόγω της βαθμολογικής του κατάστασης ενώ ο Αρης πέταξε ένα ολόκληρο ημίχρονο με το εκτεταμένο ροτέισον του Μάντζιου. Η ισοπαλία προφανώς και δεν ευνοεί τους γηπεδούχους.

MVP

ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΙΑΣΟΣ

Ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε να αφήσει τον Καραχάλιο στον πάγκο βάζοντας τον Λιάσο ως αμυντικό χαφ και ο νεαρός έλληνας μέσος τον δικαίωσε με την απόδοσή του. Ο Λιάσος έτρεξε πολύ, κυνήγησε όλες τις μπάλες, έκοψε αρκετές και ήταν συνεπής σε αυτό που του ζήτησε ο προπονητής του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Σε ένα κλειστό ματς τα φάουλ ήταν αρκετά και οι δυο ομάδες είχαν απο 21.