Ο διαφορετικός Ποντένσε με Μακάμπι και ΑΕΚ

Ντάνιελ Ποντένσε

i

©Intime

Ο διαφορετικός Ποντένσε με Μακάμπι και ΑΕΚ

Διονύσης Βερβελές 18:23 - 02.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:24 - 02.04.2024

Ο Πορτογάλος δε βοηθάει μόνο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στην επίθεση…

Εάν κάτι είχε να πει κάποιος για τον Ντανιέλ Ποντένσε, ήταν πως δε βοηθούσε όσο θα έπρεπε στο αμυντικό κομμάτι και για αυτό όποιο μπακ παίζει πίσω του θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Στα δύο τελευταία επίσημα ματς, όμως, που έχει δώσει ο Ολυμπιακός ο Πορτογάλος έχει εμφανίσει ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Ποιο είναι αυτό; Ο εξτρέμ των «ερυθρόλευκων» δε δίνει μόνο βοήθειες στο κομμάτι της ανάπτυξης και στον επιθετικό τομέα, με τα γκολ και τις ασίστ που έχει έτσι και αλλιώς στο παιχνίδι του. Τόσο με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία, όσο και με την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια ο Ποντένσε έχει βοηθήσει αρκετά και στο αμυντικό κομμάτι.

Απέναντι στην ομάδα του Ισραήλ είναι χαρακτηριστική η φάση του γκολ του Φορτούνη στο 0-2 της αναμέτρησης. Ένα γκολ το οποίο ξεκίνησε από την πίεση του Ποντένσε στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Πορτογάλο να κλέβει την μπάλα και να βγάζει την ασίστ για το τετ α τετ του Φορτούνη.

Έτσι και στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν αρκετές οι φορές που τον είδαμε να βγαίνει από το δικό του χώρου και να φτάνει πίσω από τη σέντρα για να μαρκάρει και να κόψει τις επιθετικές εμπνεύσεις των γηπεδούχων. Κάτι το οποίο κατάφερε πολλές φορές, αφού δεν ήταν λίγες οι μπάλες που κέρδισε για τον Ολυμπιακό και έκοψε την ΑΕΚ.

Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πλέον έναν διαφορετικό Ποντένσε και μάλιστα θα μπορούσε να πει κανείς ακόμη καλύτερο μέσα στο γήπεδο. Από τη στιγμή που δίνει τις δικές του βοήθειες στο αμυντικό κομμάτι και αυτό είναι κάτι που βολεύει γενικότερα όλη την ομάδα. Βέβαια από την άλλη απέναντι στην ΑΕΚ φάνηκε να χαλάει ενέργεια και στην άμυνα και να μην έχει τις γνωστές «εκρήξεις» στο παιχνίδι του στο χώρο της επίθεσης. Ακόμη και έτσι όμως ο Ποντένσε ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκανε ένα ακόμη καλό ματς.

Από εκεί και πέρα, φουλάρει τόσο για το αυριανό ματς με τον Άρη, όσο και για την Κυριακή στη Λαμία. Βλέπετε είναι τιμωρημένος για το πρώτο ματς με την Φενέρμπαχτσε, καθώς συμπλήρωσε κάρτες με αυτή που αντίκρισε στη Σερβία, κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.