Ιστορική στιγμή για την Πόρτο: Μετά από 42 χρόνια ο Αντρέ Βίλας Μπόας «ρίχνει» τον Ντα Κόστα - Αντιδράσεις από τους οπαδούς (vids)

Αντρέ Βίλας Μπόας

i

PrtScr

Ιστορική στιγμή για την Πόρτο: Μετά από 42 χρόνια ο Αντρέ Βίλας Μπόας «ρίχνει» τον Ντα Κόστα - Αντιδράσεις από τους οπαδούς (vids)

Κώστας Τόπας 08:51 - 28.04.2024

Επειτα από 42 χρόνια στην προεδρία της Πόρτο, ο Ντα Κόστα αφήνει τη θέση του στον Αντρέ Βίλας Μπόας, για τον οποίο οι οπαδοί των «δράκων» δεν έχουν και την καλύτερη άποψη.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, ο πορτογαλικός Τύπος ανακοίνωσε ότι ο Αντρέ Βίλας Μπόας είναι ο νέος πρόεδρος της Πόρτο. Ο πρώην προπονητής της Μαρσέιγ, σε ηλικία 46 ετών, βάζει τέλος στη «βασιλεία»του Πίντο ντα Κόστα, προέδρου του συλλόγου από το 1982.

Τα τελικά αποτελέσματα δεν είναι ακόμη γνωστά, αλλά τα Μέσα ενημέρωσης του δίνουν ένα άνετο προβάδισμα που δεν μπορεί πλέον να ανατραπεί. Το ποσοστό του Βίλας Μπόας φαίνεται πως είναι μεγαλύτερο από 80%.

Πως ο Ολυμπιακός εμπλέκεται στις εκλογές της Πόρτο: «Είναι όλα ψέματα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:16 - 26.04.2024

Πως ο Ολυμπιακός εμπλέκεται στις εκλογές της Πόρτο: «Είναι όλα ψέματα»

Ο Αντρέ Βίλας Μπόας, λίγο πριν από τις εκλογές της Πόρτο έχει αρχίσει να ασκεί κριτική στον νυν πρόεδρο της ομάδας, Πίντο Ντα Κόστα, λέγοντας πως έχει πει ψέματα για τη μεταγραφή του Κάρμο στον Ολυμπιακό.

Η καταμέτρηση άρχισε στις 22:00. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε αυτό το Σάββατο (27/04) και συγκίνησε τα πλήθη. Περισσότεροι από 26.000 άνθρωποι παρευρέθηκαν για να ψηφίσουν. Ρεκόρ συμμετοχής. Το προηγούμενο ρεκόρ χρονολογήθηκε από το 1988 με λιγότερους από 11.000 ψηφοφόρους.

42 χρόνια «βασιλείας» για τον Πίντο ντα Κόστα

Ως εκ τούτου, ο Πίντο ντα Κόστα θα παραιτηθεί από τη θέση του μετά από 42 χρόνια προεδρίας, 15 θητείες που αποτελούνται από περισσότερους από 60 τίτλους που κέρδισε η Πόρτο συμπεριλαμβανομένων δύο Champions League και δύο Europa League. Ο Αντρέ Βίλας Μπόας ξεκίνησε μια έντονη εκστρατεία που διήρκεσε αρκετούς μήνες για να προσπαθήσει να απομακρύνει τον ηγέτη.

«Η Πόρτο σημαίνει τα πάντα γι 'αυτόν. Είναι οπαδός από μικρός και μερικοί από τους προγόνους του είναι μεταξύ των ιδρυτών του συλλόγου. Το ερώτημα δεν ήταν ποτέ αν θα έτρεχε μια μέρα να γίνει πρόεδρος, αλλά όταν υπάρχει μια φόρμα θάρρους να το κάνω σήμερα», δήλωσε ο Νικολάς Βίλας, Πορτογάλος ειδικός ποδοσφαίρου.

«Η Πόρτο είναι ξανά ελεύθερη»

Από την πλευρά του, ο Βίλας Μπόας τόνισε: «Αυτή είναι η Πόρτο που όλοι θέλουμε και χρειαζόμαστε: δυνατή, ανανεωμένη και με πνεύμα. Οι συνεργάτες υπαγόρευσαν την αλλαγή. Θα χρειαστεί να διατηρήσουμε το θάρρος μας εντός και εκτός γηπέδου για να ανακτήσουμε τη θέση που είναι δική μας από τη μοίρα. Είμαστε ένας από τους καλύτερους συλλόγους στον κόσμο, είμαστε το προπύργιο του Βορρά, είμαστε ο καλύτερος σύλλογος στην Πορτογαλία!».

«Σήμερα είναι η μέρα που ξεκινάμε και γράφουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία της Πόρτο, μιας Πόρτο των μελών και για τα μέλη. Μια νικητήρια Πόρτο. Μεγάλη ευθύνη πέφτει πάνω μου, ξέρουμε τον δρόμο που θέλουμε να ακολουθήσουμε, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με δουλειά στις απαιτήσεις σας».

Αντιδράσεις για τον Αντρέ Βίλας Μπόας

Μερικά μέλη των οπαδών των εισέβαλαν στο «Ντραγκάο» και προσπάθησαν να εισέλθουν στην περιοχή όπου βρίσκονταν οι δημοσιογράφοι και όπου έφευγε ο πρώην πλέον πρόεδρος των «Δράκων». Μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών, ορισμένοι υποστηρικτές έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους με την εκλογή του Βίλας Μπόας.

Ενώ τραγουδούσαν για τον Πίντο ντα Κόστα, έβριζαν τον εκλεγμένο πλέον πρόεδρο Αντρέ Βίλας Μπόας: «Έχουμε μόνο έναν πρόεδρο», και «Βίλας Μπόας είσαι ένας π@@@ γιος» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.