Μεγάλος ο κίνδυνος αποκλεισμού της Πόρτο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις - Πληρώνει δύο εκατ. ευρώ

Μεγάλος ο κίνδυνος αποκλεισμού της Πόρτο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις - Πληρώνει δύο εκατ. ευρώ

Η UEFA επέβαλε πρόστιμο στην Πόρτο, η οποία θα πληρώσει δύο εκατ. ευρώ για να μην αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Πόρτο παραβίασε το Financial Fair Play και θα πρέπει να πληρώσει…

Η UEFA επέβαλε πρόστιμο και θα έχει τον πορτογαλικό σύλλογο υπό στενή παρακολούθηση. Η απόφαση αναμένεται ν’ ανακοινωθεί επίσημα μετά τις εκλογές στην Πόρτο στις 27 Απριλίου. Ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θ’ ανασταλεί για την Πόρτο για τρία χρόνια, αφού πληρώσει το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Πόρτο, όπως αναφέρουν τα πορτογαλικά ΜΜΕ «δεν συμμορφώθηκε με τους κανόνες του Financial Fair Play, στην περίοδο ελέγχου μεταξύ Οκτωβρίου 2023 και Ιανουαρίου 2024 και είναι εκτεθειμένη σε βαριές κυρώσεις από την UEFA. Αποτέλεσμα έκπληξη αν σκεφτεί κανείς ότι στους λογαριασμούς του πρώτου μισού της σεζόν, ο σύλλογος παρουσίασε κέρδη 35 εκατ. ευρώ.

Οι “δράκοι” θ’ αναγκαστούν να πληρώσουν πρόστιμο που θα πρέπει να είναι περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ και το οποίο, όταν πληρωθεί, αναστέλλει τον αποκλεισμό τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την πιο σοβαρή ποινή που θα μπορούσε να υπάρχει στο τραπέζι».

Στα δημοσιεύματα τονίζεται επίσης: «Οι “δράκοι” θα τεθούν υπό στενή παρακολούθηση, των λογαριασμών τους, καθώς η αναστολή του αποκλεισμού συνεπάγεται ότι οποιαδήποτε νέα αποτυχία τα επόμενα τρία χρόνια θα κρατήσει τους κυανόλευκους μακριά από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η τελική απόφαση της UEFA, ωστόσο, δεν θα γίνει γνωστή πριν από τις εκλογές της Πόρτο, που είναι προγραμματισμένες για τις 27 Απριλίου, οπότε ο φάκελος θα πρέπει να επιλυθεί από τη νέα διοίκηση που θα προκύψει.

Ντιόγκο για Κάρμο: «Είμαι περίεργος να δω αν ο Ολυμπιακός όντως θα τον αγοράσει»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:00 - 30.03.2024

Ντιόγκο για Κάρμο: «Είμαι περίεργος να δω αν ο Ολυμπιακός όντως θα τον αγοράσει»

Το ζήτημα του Κάρμο και της απόκτησής του από τον Ολυμπιακό είναι αυτό που μονοπωλεί στο «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ. Θέση για αυτό πήρε ο πρώην παίκτης της Μπενφίκα, Ντιόγκο Λουίς, εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για την ενδεχόμενη μεταγραφή.

Ο οικονομικός διαχειριστής Φερνάντο Γκόμες πήγε στα κεντρικά γραφεία της UEFA στη Νιόν , πραγματοποιώντας συσκέψεις, ώστε να διευκρινίσει ορισμένα ζητήματα. Φαίνεται ότι, δεδομένων των στοιχείων που συλλέχθηκαν, η Πόρτο κατάφερε να ομαλοποιήσει την κατάσταση, αλλά αυτό δεν ακυρώνει την απόφαση για πρόστιμο.