Αποκαλύφθηκε η προσβολή του Αρτέτα που έκανε έξαλλο τον Κονσεϊσάο (vid)

Σέρτζιο Κονσεϊσάο & Μικέλ Αρτέτα

i

PrtScr

Αποκαλύφθηκε η προσβολή του Αρτέτα που έκανε έξαλλο τον Κονσεϊσάο (vid)

Κώστας Τόπας 08:19 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 14.03.2024

Οι Άγγλοι αποκάλυψαν τα λόγια του Μικέλ Αρτέτα, που έκαναν έξαλλο τον τεχνικό της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Παρά το υπέροχο ματς της Άρσεναλ με την Πόρτο το οποίοι «λύθηκε» στα πέναλτι, εκεί όπου οι «κανονιέρηδες» πήραν την πολυπόθητη πρόκριση, οι βρετανικές εφημερίδες αφιέρωσαν τις γραμμές τους στο περιστατικό που σημειώθηκε στους πάγκους. Ο Μικέλ Αρτέτα κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε προσβλητική φράση κατά του Πορτογάλου τεχνικού, Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Ο προπονητής των «δράκων» εμφανίστηκε να συγκρούεται με τον Αρτέτα αμέσως μετά τη διαδικασία των πέναλτι στο «Εμιρεϊτς» και λίγο αργότερα σε συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» προσέβαλε την οικογένειά του. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Mail Sport», ο 41χρονος προπονητής των Λονδρέζων φώναξε «το μ*** της μάνας σου» κοιτώντας τον αντίπαλο πάγκο.

Το παράπονο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο ήταν χυδαίο σε συνέντευξη Τύπου. «Του είπα ότι το άτομο που έβριζε δεν είναι πια ανάμεσά μας. Πρέπει να επικεντρωθεί στην εκπαίδευση της ομάδας του. Το αποτέλεσμα ήταν άδικο, αξίζαμε να περάσουμε», πρόσθεσε. Η Άρσεναλ, από την πλευρά της, έχει παράσχει ισχυρή υποστήριξη στον Αρτέτα και αμφισβητεί εάν υπάρχουν στοιχεία ότι χρησιμοποίησε προσβλητική γλώσσα εναντίον του αντιπάλου του, που αποκλείστηκε στα πέναλτι μετά την ήττα των Λονδρέζων.

Αυτό που είναι άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο έχει έρθει σε έντονη αντιπαράθεση με αντίπαλους προπονητές, όταν η ομάδα του είχε χάσει ξανά. Αρχικά, είχε κατηγορήσει τον προπονητή της Μάντσεστερ ΣίτιΠεπ Γκουαρντιόλα στο παρελθόν.

Μετά την ήττα της Πόρτο στη φάση των ομίλων του Champions League από τη Σίτι τον Οκτώβριο του 2020, είπε: «Ο Γκουαρντιόλα μίλησε για τη χώρα μας [Πορτογαλία] χρησιμοποιώντας άσχημα λόγια. Η στάση του ήταν εξαιρετικά δυσάρεστη. Aν κάποιος έπρεπε να παραπονεθεί, ήταν ο πάγκος της Πόρτο, γιατί ήμασταν εξαιρετικά αδικημένοι από το αποτέλεσμα», είχε δηλώσει τότε ο Πορτογάλος προπονητών των «δράκων».

Ο Κονσεϊσάο το έχει ξανακάνει: Κάθε φορά που χάνει «κατηγορεί» τους αντίπαλους προπονητές (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

15:42 - 13.03.2024

Ο Κονσεϊσάο το έχει ξανακάνει: Κάθε φορά που χάνει «κατηγορεί» τους αντίπαλους προπονητές (vids)

Στον Σέρτζιο Κονσεϊσάο φαίνεται πως δεν του αρέσει η ήττα, καθώς κάθε φορά που η ομάδα του δεν καταφέρνει να κατακτήσει την πολυπόθητη νίκη τα βάζει με τους αντίπαλους προπονητές. Πρώτα ο Γκουαρντιόλα, μετά ο Τούχελ και τώρα ο Αρτέτα.

Αργότερα εκείνη τη σεζόν ο Κονσεϊσάο, έκανε παρόμοιους ισχυρισμούς για το τότε αφεντικό της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ. «Με προσέβαλε αυτός ο άνθρωπος [Τουχέλ] που είναι δίπλα», είπε μετά τον δεύτερο αγώνα των προημιτελικών των δύο ομάδων. «Είπα στον διαιτητή ότι ο τέταρτος διαιτητής άκουσε τις προσβολές. Τα αγγλικά μου δεν είναι τέλεια, δεν έχει νόημα να το συζητάω», είχε αντιδράσει ο Κονσεϊσάο.