Που είναι και σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα ο Χουάνκαρ

Χουάνκαρ

i

Intime

Που είναι και σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα ο Χουάνκαρ

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:23 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:41 - 28.10.2023

Ο Χουάνκαρ συνεχίζει να απέχει από τις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού, δεν θα αγωνιστεί ούτε εναντίον του Πανσερραϊκού και η απορία για την ανάρρωση από τον τραυματισμό του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μεγαλώνει.

Είναι το κεντρικό πρόσωπο των ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Χουάνκαρ έκρινε μέχρι στιγμής τον νικητή του ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, παρότι δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο! Το πως συνέβη αυτό, το έχουν πια δει όλοι και έχουν ακούσει κάθε πτυχή της ιστορίας.

Ο Ισπανός αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού έκανε προθέρμανση με τους συμπαίκτες του μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν στο 49’ μία κροτίδα έσκασε δίπλα του και του προκάλεσε διάσειση λαβυρίνθου. Μία διάγνωση που πιστοποιήθηκε στο νοσοκομείο «Υγεία», όπου διακομίστηκε ο ποδοσφαιριστής από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο τραυματισμός του Χουάνκαρ σημάδεψε την αναμέτρηση, αφού προκάλεσε τη διακοπή από τον Ιταλό διαιτητή, Φάμπιο Μαρέσκα. Με την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League να μηδενίζει τον Ολυμπιακό ως υπαίτιο και να επιβάλλει τις προβλεπόμενες ποινές.

Μία εβδομάδα μετά το συμβάν, ο Χουάνκαρ δεν έχει μεταβεί στο «Γεώργιος Καλαφάτης» για να προπονηθεί. Ο Ισπανός παραμένει κλινήρης στο σπίτι του, λαμβάνοντας φαρμακευτική αγωγή για να αναρρώσει από το πρόβλημα του.

Ο 33χρονος αμυντικός δεν αγωνίστηκε στο ματς του Παναθηναϊκού με τη Ρεν για τον όμιλο του Europa League, δεν υπολογίζεται για το αυριανό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό για το πρωτάθλημα και θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολος για την αναμέτρηση του προσεχούς (5/11) Σαββάτου με τη Λαμία.

Είναι προφανές ότι ο τραυματισμός του Χουάνκαρ κρίνεται πιο σοβαρός από την αρχική εντύπωση. Διότι τα επόμενα 24ωρα μετά το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από την παρουσία του Ισπανού στην ευρωπαϊκή υποχρέωση του Τριφυλλιού. 

Πλέον, ο ορίζοντας της επιστροφής του δεν είναι συγκεκριμένος. Το βέβαιο είναι πως αν ο Χουάνακαρ δεν προπονηθεί, τότε ούτε και για το ταξίδι στη Γαλλία θα είναι σίγουρος. Επειδή κατά πάγια πρακτικά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν χρησιμοποιεί τους παίκτες αμέσως μόλις επανέρχονται από πολυήμερη απραξία.

Η διάσειση λαβυρίνθου προκάλεσε αστάθεια, ζαλάδες και απώλεια ισορροπίας στον Χουάνκαρ. Χρειάστηκε να περάσουν τουλάχιστον 48 ώρες, προκειμένου ο παίκτης να μπορεί να περπατήσει χωρίς να υποβαστάζεται. Πόσο μάλλον για να μπορέσει να τρέξει και να αντέξει ένα 90λεπτο. Αυτή η αίσθηση της κανονικότητας είναι που λείπει προς το παρόν από τον Χουάνκαρ. Ο οποίος ήδη νιώθει σαν… θηρίο στο κλουβί, αλλά δεν έχει την άδεια των γιατρών για να επανέλθει στη δράση.