Νέα αφαίρεση βαθμών για την Έβερτον – Η αντίδραση των «εφοπλιστών» που βρέθηκαν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη

Νέα αφαίρεση βαθμών για την Έβερτον – Η αντίδραση των «εφοπλιστών» που βρέθηκαν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη

Δημήτρης Χούπης 17:43 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:46 - 08.04.2024

Η Επιτροπή της Premier League επέβαλε ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών στην Έβερτον, η οποία ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει έφεση.

Με αφαίρεση δύο βαθμών για παραβίαση των κανονισμών περί κερδοφορίας και βιωσιμότητας της Premier League (PSR) τιμωρήθηκε σήμερα η Έβερτον.

Πριν τη νέα τιμωρία τους, τα «ζαχαρωτά» βρίσκονταν στην 15η θέση της κατάταξης, τέσσερις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τώρα, όμως, έπεσαν κάτω από την Μπρέντφορντ και είναι πλέον στη 16η θέση με 27 βαθμούς, μόλις δύο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι «εφοπλιστές» ανακοίνωσαν ότι η νομική ομάδα τους «άρχισε τις προετοιμασίες για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης».

Υπενθυμίζεται ότι από την Έβερτον είχαν αφαιρεθεί δέκα βαθμοί τον Νοέμβριο, επειδή ο σύλλογος είχε υπερβεί τις επιτρεπόμενες ζημίες κατά 19,5 εκατομμύρια λίρες για μια περίοδο που έληγε με τη σεζόν 2021-22. Αυτή η ποινή, ωστόσο, μειώθηκε στους έξι βαθμούς, αφού η Έβερτον υπέβαλε έφεση και δικαιώθηκε.

Η Έβερτον είχε κληθεί ξανά σε απολογία τον Ιανουάριο, μαζί με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, για την παραβίαση των κανονισμών PSR για την αγωνιστική περίοδο 2022-23. Η Φόρεστ τιμωρήθηκε με αφαίρεση τεσσάρων βαθμών κι έχει υποβάλει έφεση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Τον Ιανουάριο του 2024, η Έβερτον χρεώθηκε από την Premier League για παραβίαση των επιτρεπόμενων ορίων Κέρδους και Βιωσιμότητας για την περίοδο αξιολόγησης που έληξε το 2022/23.

Το θέμα παραπέμφθηκε στην Επιτροπή της Premier League, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι στην Έβερτον θα επιβληθεί άμεσα αφαίρεση δύο βαθμών. Ο σύλλογος είναι στην ευχάριστη θέση να δει ότι η Επιτροπή έδωσε τα εύσημα στα περισσότερα από τα ζητήματα που τέθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της έννοιας της διπλής τιμωρίας, των σημαντικών ελαφρυντικών που αντιμετωπίζει η ομάδα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και του υψηλού επιπέδου συνεργασίας και της έγκαιρης παραδοχής της παραβίασης.

Ισόπαλo με τέσσερα γκολ το ντέρμπι στο Old Trafford - Κερδισμένη η Άρσεναλ που βρίσκεται στην κορυφή
PREMIER LEAGUE

19:32 - 07.04.2024

Ισόπαλo με τέσσερα γκολ το ντέρμπι στο Old Trafford - Κερδισμένη η Άρσεναλ που βρίσκεται στην κορυφή

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι στο Old Trafford ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ, με τους «κόκκινους» να πέφτουν στη δεύτερη θέση σε ισοβαθμία με την Άρσεναλ.

Η Έβερτον παραμένει προσηλωμένη στη συνεργασία με τη Λίγκα για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την PSR, αλλά ανησυχεί εξαιρετικά για την ασυνέπεια των διαφορετικών προμηθειών, όσον αφορά τις αφαιρέσεις βαθμών που εφαρμόζονται.

Ο σύλλογος θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του σε όλους τους οπαδούς για τη συνεχή υπομονή και την αμέριστη υποστήριξή τους. Η Λέσχη και οι νόμιμοι εκπρόσωποί της έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής. Προς το παρόν δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο».