Νίκη τετράδας για τη Σίτι, πάτησε κορυφή η Άστον Βίλα, νέα «γκέλα» για την ΈΒερτον
i

©Photo by Jan Kruger/Getty Images

Νίκη τετράδας για τη Σίτι, πάτησε κορυφή η Άστον Βίλα, νέα «γκέλα» για την ΈΒερτον

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:05 - 30.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:36 - 30.12.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε κόντρα στην ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 2-0 και πάτησε τετράδα, για τη 20η αγωνιστική της Premier League. Την ίδια ώρα η Άστον Βίλα με χρυσό σκόρερ τον Ντάγκλας Λουίζ επιβλήθηκε της Μπέρνλι, ενώ η Έβερτον ηττήθηκε από τη Γουλβς με 3-0.

Χάρη στα τέρματα των Ρόδρι (14') και Χούλιαν Άλβαρες (61'), η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε στο «Έτιχαντ» κόντρα στην ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και πάτησε τετράδα, για τη 20η αγωνιστική της Premier League.  

Οι γηπεδούχο με την πρώτη τους καλή ευκαιρία βρήκαν δίχτυα. Μόλις στο 14ο λεπτό ο Ρόδρι πήρε τη πάσα του Φιλ Φόντεν και εκείνος με καταπληκτικό σουτ έδωσε το προβάδισμα στους πολίτες.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και στο 61ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Φόντεν βρήκε τον Χούλιαν Άλβαρες μέσα στη περιοχή και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Αγγλίας. 

Μάλιστα λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης τα νέα για τη Σίτι ήταν πολύ καλά, καθώς ο Κέβιν Ντε Μπρόινε επέστρεψε στην αποστολή της ομάδας μετά από 4.5 μήνες. Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός προκειμένου να μην ρισκάρει κάτι δεν τον έβαλε στο παιχνίδι και τον άφησε στον πάγκο. 

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ - ΜΠΕΡΝΛΙ 

Την ίδια ώρα, η Άστον Βίλα με χρυσό σκόρερ τον Ντάγκλας Λουίζ πήρε μία σημαντική νίκη εντός έδρας κόντρα στη Μπέρνλι των δέκα παικτών με 3-2. 

Με αυτό το αποτέλεσμα οι «χωριάτες» βρίσκονται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 42 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Βινσέν Κομπανί παρέμεινε στη 19η θέση με μόλις 11 πόντους. 

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 28ο λεπτό με τον Λέον Μπέιλι, όμως δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι με τον Ζεκί Αμπντουνί έφεραν το ματς στα ίσια. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 42ο λεπτό με τον Μούσα Ντιαμπί. 

Στην επανάληψη η Μπέρνλι έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Σάντερ Μπέρζ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ωστόσο αυτό δεν πτόησε την ομάδα του Βινσέν Κομπανί και στο 71ο λεπτό ο Λάιλ Φόστερ έκανε το 2-2. Το τελικό 3-2 για την Βίλα διαμόρφωσε ο Ντάγκλας Λουίζ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. 

ΓΟΥΛΒΣ - ΕΒΕΡΤΟΝ 

Η Γουλβς με εξαιρετικό ποδόσφαιρο επιβλήθηκε εντός έδρας κόντρα στην Έβερτον με 3-0 και ανέβηκε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 28 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 25ο λεπτό με τον Μαξ Κίλμαν. Η Γουλβς ανέβασε τον ρυθμό της στο δεύτερο μέρος και χάρη στα τέρματα των Ματέους Κούνια (53') και Γκρεγκ Ντόυσον (61') έφτασαν σε μία άνετη νίκη. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 20ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (21ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ