Άρσεναλ και Τότεναμ έμειναν στην ισοπαλία σε ένα θεαματικό ντέρμπι

Σον

i

©PrtScr

Άρσεναλ και Τότεναμ έμειναν στην ισοπαλία σε ένα θεαματικό ντέρμπι

Κώστας Τσιακλής 18:03 - 24.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:10 - 24.09.2023

Στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου, Άρσεναλ και Τότεναμ ήρθαν ισόπαλες με σκορ 2-2 σε ένα ματς με πολλές φάσεις.

Άρσεναλ και Τότεναμ αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2, στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν γκολ και θέαμα ωστόσο τελικά δεν κατάφερε κάποια να επιβληθεί. Σπουδαία εμφάνιση για τον Σον που πέτυχε δύο γκολ και χάρισε τον ένα βαθμό στους φιλοξενούμενους.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για την Τότεναμ (4') ωστόσο ο Χιούνγκ Μιν Σον συνελήφθη σε θέση οφσάιντ. Στο 16' η Άρσεναλ απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι όμως η προσπάθεια του Έντι Ενκέτια σταμάτησε στον τερματοφύλακα της Τότεναμ, Βικάριο. Οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν τελικά να ανοίξουν το σκορ στο 26'. Ο Μπουκάγιο Σάκα συνέκλινε και έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ρομέρο και κατέληξε στα δίχτυα. Κάπως έτσι ο Αργεντινός έγινε ο τέταρτος παίκτης των «Σπερς» που πετυχαίνει αυτογκόλ σε ντέρμπι Βορείου Λονδίνου στην Premier League.

Η Τότεναμ ανέβασε την απόδοση της και άγγιξε το γκολ στο 38', όταν ο Ράγια απέκρουσε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Μπρέναν Τζόνσον. Τελικά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Σον. Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ πήρε και πάλι το προβάδισμα. Στο 51' ο Ρομέρο έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής κλήθηκε να πάει να δει τη φάση στο VAR. Μετά από το On-Field review ο Μπρουκς υπέδειξε την άσπρη βούλα και ο Σάκα ευστόχησε για το 2-1.

Η αντίδραση της Τότεναμ ήταν άμεση και ισοφάρισε ένα λεπτό αργότερα και πάλι με τον Σον που πλάσαρε ιδανικά τον Ράγια μέσα από την περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο ο Νοτιοκορεάτης έγινε ο δεύτερος παίκτης της Τότεναμ που πετυχαίνει δύο γκολ στην έδρα της Άρσεναλ μετά τον Τζον Χέντρι το 1993. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα με αποτέλεσμα να μειωθούν και οι τελικές προσπάθειες των δύο ομάδων.

Η επόμενη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για την Άρσεναλ στο 92' με το σουτ του Σάκα που απέκρουσε δύσκολα ο Βικάριο. Το 2-2 παρέμεινε τελικά μέχρι το τέλος με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στην 4η θέση με 14 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως αμφότερες παραμένουν αήττητες.

Που κρίθηκε το ματς: Το παιχνίδι κρίθηκε από την αντίδραση που έβγαλε η Τότεναμ στα γκολ που δέχθηκε και στην αδυναμία της Άρσεναλ να διαφυλάξει το προβάδισμα της (κυρίως στο δεύτερο γκολ).

MVP: Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα είναι φυσικά ο Σον που σημείωσε δύο τέρματα και μετά τη φυγή του Κέιν είναι αυτός που ηγείται της ομάδας. 

«Λύγισε» τη Γουέστ Χαμ η Λίβερπουλ, αντέδρασε η Μπράιτον μετά την ΑΕΚ!
PREMIER LEAGUE

18:02 - 24.09.2023

«Λύγισε» τη Γουέστ Χαμ η Λίβερπουλ, αντέδρασε η Μπράιτον μετά την ΑΕΚ!

Η σαφώς ανώτερη Λίβερπουλ έφτασε στην πέμπτη σερί νίκη της, επικρατώντας της Γουέστ Χαμ με 3-1, ενώ η Μπράιτον άφησε πίσω της την ήττα από την ΑΕΚ και με ολική ανατροπή πήρε τη νίκη με 3-1 επί της Μπόρνμουθ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ