Ο Μάντισον συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι και ανεβάζει επίπεδο την Τότεναμ

Τζέιμς Μάντισον

i

© Photo by Marc Atkins/Getty Images

Ο Μάντισον συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι και ανεβάζει επίπεδο την Τότεναμ

Ιάσονας Τσίλης 18:23 - 07.10.2023 / Ανανεώθηκε: 22:02 - 07.10.2023

Ο Τζέιμς Μάντισον έδωσε για ακόμα μια φορά φέτος τη λύση στην Τότεναμ με την ασίστ του στο γκολ του Φαν ντε Φεν και επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του.

Η Τότεναμ δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στη Λούτον. Δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών και έμεινε με 10 παίκτες στο 45+4.

Παρόλα αυτά, ο Τζέιμς Μάντισον ήταν πάλι εκεί για να δώσει τη λύση στην ομάδα του Ποστέκογλου. Έφτιαξε το γκολ για τον Μίκι Φαν Ντε Φεν και έδωσε με αυτό τον τρόπο το τρίποντο στα «σπιρούνια».

Έφτασε αισίως τις πέντε ασίστ, έχοντας πετύχει και δύο γκολ σε μόλις οκτώ αναμετρήσεις με τη φανέλα της Τότεναμ στην Premier League. Είναι φυσικά ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές σε γκολ στην ομάδα και κατέχει την κορυφή στη λίστα των ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα.

Το καλοκαίρι μετά τον τραυματισμό του, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είχε ερωτηθεί σχετικά με τους Μπρούνο Φερνάντες, Έντεγκααρντ και Μάντισον, βάζοντας τους σε σειρά. Είχε τοποθετήσει τον αστέρα των «σπερς» τελευταίο, λέγοντας μάλιστα «θέλω δω πως θα ανταπεξέλθει σε μια μεγάλη ομάδα». Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Άγγλος διεθνής αποδεικνύει περίτρανα μέχρι τώρα την αξία του και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλο παίκτη στη θέση του.

Η εκτόξευση στην απόδοση του πάντως, δεν είναι φετινό φαινόμενο. Πέρσι ουσιαστικά κρατούσε μόνος του τη Λέστερ καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, με 10 γκολ και εννέα ασίστ, επιδόσεις που αποτελούσαν ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο. Όλα αυτά, τη στιγμή που επί χρόνια πρώτος σκόρερ της ομάδας Τζέιμι Βάρντι πραγματοποίησε τη χειρότερη χρονιά της καριέρας του, πετυχαίνοντας μόλις τρία γκολ. Τελικά η απόδοση του Μάντισον δεν ήταν αρκετή για να κρατήσει τις «αλεπούδες» στην κατηγορία, ωστόσο εκείνος έκανε πραγματικά ότι μπορούσε.

Η φετινή του παραγωγικότητα, ίσως θέσει νέα ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο και βοηθήσει την Τότεναμ στην επιστροφή της στο Champions League και, γιατί όχι, στη διεκδίκηση του τίτλου στην Premier League.