Οι απαντήσεις των Γουλβς και Βερτόνγκεν στη δήλωση του Κλοπ για επανάληψη του αγώνα με την Τότεναμ

Οι απαντήσεις των Γουλβς και Βερτόνγκεν στη δήλωση του Κλοπ για επανάληψη του αγώνα με την Τότεναμ

Κώστας Τσιακλής 18:25 - 05.10.2023

Γουλβς και Γιάν Βερτόνγκεν απάντησαν στον προπονητή της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, που μίλησε για επανάληψη του αγώνα με την Τότεναμ.

Η φάση με το ακυρωθέν γκολ του Λουίς Ντίας στο Τότεναμ-Λίβερπουλ συνεχίζει να απασχολεί το ποδοσφαιρικό κοινό. Ο προπονητής των «κόκκινων», Γιούργκεν Κλοπ, δήλωσε πως το παιχνίδι θα έπρεπε να επαναληφθεί και τόσο η Γουλβς όσο και ο Γιαν Βερτόνγκεν απάντησαν στον Γερμανό,

Το Σάββατο (30/09) η Τότεναμ υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ στο «Tottenham Hotspur Stadium» στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Premier League. Οι «Σπερς» επικράτησαν με 2-1 σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από το ακυρωθέν γκολ του Λουίς Ντίας στο 34'. Όπως αποδείχθηκε το τέρμα έπρεπε να μετρήσει κανονικά αφού η Ένωση Διαιτητών Αγγλίας παραδέχθηκε το λάθος της ενώ μετά από αίτημα της Λίβερπουλ έβγαλε στο φως της δημοσιότητας και το ηχητικό της συζήτησης των διαιτητών.

Ο προπονητής των «κόκκινων», Γιούργκεν Κλοπ, σε δηλώσεις του είπε πως θα ήταν σωστό να επαναληφθεί το ματς. «Δεν το έκαναν επίτηδες και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Ήταν ένα λάθος, ένα προφανές λάθος, αλλά νομίζω ότι πρέπει να υπάρξουν λύσεις. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει επανάληψη, αλλά μάλλον δεν θα συμβεί», δήλωσε ο Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Η Λίβερπουλ μπορεί να ζητήσει την επανάληψη του αγώνα με την Τότεναμ (vid)
PREMIER LEAGUE

13:22 - 04.10.2023

Η Λίβερπουλ μπορεί να ζητήσει την επανάληψη του αγώνα με την Τότεναμ (vid)

Η Premieer League μπορεί να πάρει την απόφαση να επαναλάβει την Τότεναμ εναντίον της Λίβερπουλ εάν μια ορισμένη επιτροπή αποφασίσει ότι οι διαιτητές του αγώνα και το VAR παραβίαζε τους νόμους του αγώνα μετά το ακυρωμένο γκολ του Λουίς Ντίαζ.

Αυτή η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση τόσο της Γουλβς όσο και του Γιάν Βερτόνγκεν. Οι «λύκοι» κοινοποίησαν ένα βίντεο στο TikTok με ένα γκολ που ακυρώθηκε λανθασμένα στο ματς τους με τη Λίβερπουλ για το FA Cup. Το συγκεκριμένο τέρμα είχε ακυρωθεί για οφσάιντ, το οποίο δεν μπορούσε να εξεταστεί από το VAR αφού δεν υπήρχε η κατάλληλη γωνία κάμερας.

Από την άλλη ο Γιάν Βερτόνγκεν διαμαρτύρεται για τον τελικό του Champions League του 2019, όπου η Τότεναμ ηττήθηκε με 0-2 από τη Λίβερπουλ. Η φάση που έκανε έξαλλους τους «Σπερς» ήταν στο 2' όταν και υποδείχθηκε πέναλτι για χέρι του Μούσα Σισοκό μέσα στην περιοχή του Ούγκο Λορίς. Ο Βέλγος αμυντικός λοιπόν έκανε retweet ένα ποστάρισμα μιας οπαδικής σελίδας των Λονδρέζων που λέει στον Κλοπ ότι θα τον δουν ξανά στη Μαδρίτη (όπου έγινε ο τελικός). Ο Βερτόνγκεν στη λεζάντα του αναφέρει ότι είναι μέσα σε ενδεχόμενο επανάληψης του συγκεκριμένου αγώνα.