Η Premier League θα «εφαρμόσει έναν κανόνα που δεν έχουμε ξαναδεί» που τιμωρεί τις ομάδες για δύο πράγματα που συμβαίνουν κάθε εβδομάδα

Η Premier League θα «εφαρμόσει έναν κανόνα που δεν έχουμε ξαναδεί» που τιμωρεί τις ομάδες για δύο πράγματα που συμβαίνουν κάθε εβδομάδα

Κώστας Τόπας 09:33 - 11.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:38 - 11.03.2024

Οι σύλλογοι της Premier League πρόκειται να αντιμετωπίσουν τιμωρία εάν οι παίκτες προβούν σε ορισμένες πράξεις κατά τη διάρκειας ενός αγώνα, που βλέπουμε κάθε Σαββατοκύριακο.

Τα τελευταία χρόνια η IFAB, tο Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο είναι ο οργανισμός ο οποίος καθορίζει τους Κανόνες του Παιχνιδιού, προσπαθεί να «χτυπήσει» τερματοφύλακες που προβαίνουν σε τακτικές καθυστέρησης. Και τώρα η Sun ισχυρίστηκε ότι το πρωτάθλημα της Premier League, έχει ρυθμιστεί να τιμωρεί ομάδες που δίνουν εντολή σε παίκτες που έχουν την μπάλα στην κατοχή τους να κάνουν καθυστερήσεις.

Μια επιτροπή φέρεται να εξετάζει επίσης πιθανές τιμωρίες για τη μη επιστροφή της μπάλας στον αντίπαλο αρκετά γρήγορα. Ως γνωστόν, ο πρώην σταρ της Τσέλσι, Εντέν Αζάρ, αποβλήθηκε και τιμωρήθηκε για τρεις αγώνες επειδή κλώτσησε τον 17χρονο τότε Τσάρλι Μόργκαν κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του Λιγκ Καπ του 2013.

Το περιστατικό προκάλεσε προειδοποιήσεις στους συλλόγους για σπατάλη χρόνου. Ωστόσο, οι αρχηγοί της Premier League λέγεται ότι ανησυχούν ότι η τακτική αυτή επανέρχεται στο παιχνίδι. Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα το δημοσίευμα υποστήριξε ότι προτείνεται ένας κανόνας οκτώ δευτερολέπτων για να σταματήσουν οι τερματοφύλακες να κρατούν την μπάλα για αρκετά δευτερόλεπτα, με μια δοκιμή που ενδέχεται να εισαχθεί στις χαμηλότερες κατηγορίας της Αγγλίας, από την επόμενη σεζόν. Ο τρέχων κανόνας των έξι δευτερολέπτων, ο οποίος σπάνια εφαρμόζεται, φέρεται να επεκταθεί σε οκτώ δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Sun, θα ζητηθεί επίσης από τους διαιτητές να σηκώνουν τα χέρια τους και να μετράνε αντίστροφα μέχρι το μηδέν, όταν ένας τερματοφύλακας έχει την μπάλα στην κατοχή του κι απομένουν πέντε δευτερόλεπτα. Εάν ένας τερματοφύλακας αποτύχει να απελευθερώσει την μπάλα εγκαίρως, φέρεται να κινδυνεύει με τιμωρία.