Η Τσέλσι πήρε τη ματσάρα κόντρα στη Νιουκάστλ

Η Τσέλσι πήρε τη ματσάρα κόντρα στη Νιουκάστλ

Sportal newsroom 23:58 - 11.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:59 - 11.03.2024

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο επικράτησε 3-2 της Νιουκάστλ στο Λονδίνο.

Η Τσέλσι είχε μία νίκη στους πέντε τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Λονδίνου, η οποία έχει μείνει μακριά από τις ευρωπαϊκές θέσεις, υποδέχθηκε τη Νιουκάστλ για την 28η αγωνιστική της Premier League και ήθελε τη νίκη για να πλησιάσει την αντίπαλό της, η οποία επίσης κάνει μία μέτρια σεζόν.

Κατάφερε να την πάρει με 3-2 κι έτσι επέστρεψε στις επιτυχίες μετά τις εκτός έδρας ισοπαλίες με τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Μπρέντφορντ.

Ο Τζάκσον στο 6’ με τακουνάκι στο σουτ του Πάλμερ έκανε το 1-0, αλλά στο 43’ ο Ίσακ ισοφάρισε για τους «ανθρακωρύχους» μ’ εκπληκτικό δεξί πλασέ στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία.

Η Τσέλσι, ωστόσο, στο 57’ βρήκε το 2-1 με αριστερό σουτ του Πάλμερ. Η Νιουκάστλ πίεσε εκ νέου για την ισοφάριση, αλλά στο 76’ οι γηπεδούχοι έκαναν το 3-1. Ο Τζάκσον από αριστερά έκανε φοβερή κούρσα, πάσαρε στον άξονα στο όριο της μεγάλης περιοχής κι ο Μούντρικ αφού απέφυγε έναν αμυντικό και τον γκολκίπερ Ντουμπάβκα, πλάσαρε για το 3-1. Η Νιουκάστλ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 90' με μία «οβίδα» με το δεξί.

Την Κυριακή θυμίζουμε ότι έληξε ισόπαλο 1-1 το μεγάλο ντέρμπι στο «Άνφιλντ», μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Σίτι.

Ένα αποτέλεσμα που ευνόησε την Άρσεναλ, η οποία είναι πρώτη στη διαφορά των γκολ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα προηγήθηκε στο 23’ με τον Στόουνς και στο πρώτο ημίχρονο είχε τον έλεγχο του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ βελτιώθηκε και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 50’ με πέναλτι του ΜακΆλιστερ.

Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι πήραν τα ηνία, αλλά είχαν μοιραίο παίκτη τον Λουίς Ντίας, ο οποίος αστόχησε στο 57’ και το 72’. Στο φινάλε η Σίτι έχασε τεράστια ευκαιρία αφού ο Ντοκού στο 89’ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας της Λίβερπουλ.

Έτσι, οι «κόκκινοι» δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην πέμπτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα και να κάνουν σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Από την πλευρά τους, οι «πολίτες» παρέμειναν αήττητοι στα τελευταία 13 παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα (10-3-0).

Η Μπράιτον νίκησε δύσκολα στην έδρα της τη Νότιγχαμ με 1-0 και συνεχίζει την προσπάθεια της να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το ματς κρίθηκε με το αυτογκόλ του Ομπαμιντέλε στο 29’.

Η Μπέρνλι, παράλληλα, άγγιξε μία σπουδαία νίκη στο Λονδίνο, αλλά η Γουέστ Χαμ κατάφερε ν' αποφύγει την ήττα στο 91’ με τον Ντάνι Ινγκς. Η ομάδα του Βενσάν Κομπανί προηγήθηκε με τον Φοφανά στο 11’ και στις καθυστερήσεις του α’ μέρους έκανε το 2-0 με αυτογκόλ του Ντίνου Μαυροπάνου. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ντέιβιντ Μόιες μείωσε με τον Πακετά στο 46’ και ισοφάρισε στο 91’ με τον Ινγκς.

Η Τότεναμ, αντίθετα, πανηγύρισε τεράστια νίκη μέσα στο «Βίλα Παρκ» επί της Αστον Βίλα με το εντυπωσιακό 4-0 και μείωσε τη διαφορά στους δύο βαθμούς από την ομάδα του Ουνάι Έμερι, έχοντας μάλιστα κι ένα ματς λιγότερο, διεκδικώντας απ’ αυτήν την τέταρτη θέση της βαθμολογίας κι ένα εισιτήριο για το Champions League της επόμενης σεζόν.

Τα «σπιρούνια» αξιοποίησαν τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων και προηγήθηκαν με τον Μάντισον στο 50’, ενώ ο Τζόνσον έκανε το 2-0 στο 52’. Η Βίλα έμεινε με δέκα παίκτες στο 65’, λόγω αποβολής του ΜακΓκιν και η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου πέτυχε άλλα δύο γκολ με τον Σον στο 91’ και τον Τίμο Βέρνερ στο 95’.